Naar inhoud
Nieuwpoort homepage

U bent hier: Nieuwpoort > Inwoner > Cultuur > Bibliotheek > Nieuws

Nieuws

Nieuwpoortse gewrochten : Het natuurreservaat IJzermonding

.

25 jaar geleden werd het actieplan 'Zeehond aan de IJzermonding' opgestart. Het boek De IJzermonding… door de zeehond gered van Peter Bossu is een eerbetoon aan de vele mensen die hielpen dit natuurgebied te redden. In deze tentoonstelling wordt teruggeblikt op de geschiedenis van dit stukje IJzermonding.

De tentoonstelling loopt van 22 november tot 19 december 2018 en is gratis te bezichtigen tijdens de openingsuren van de bibliotheek.
 

Tentoonstelling Lettergreep

Okan

De leerlingen van de onthaalklas voor anderstalige nieuwkomers (OKAN) van het Sint-Bernarduscollege Nieuwpoort hebben teksten, die ze in de bibliotheek opgezocht hebben, in een grafisch kleedje verwerkt. Het eindresultaat van dit creatief gebeuren wordt in de bibliotheek getoond en biedt een inkijk in hun leefwereld.

De tentoonstelling loopt van 16 november tot 19 december 2018 in de bibliotheek en is gratis te bezichtigen tijdens de openingsuren.

Als je meer foto's wilt bekijken, klik dan op bovenstaande foto. 

 

 

Babyhoekje in de bib

Peuters en kleuters vinden al jarenlang hun weg naar de jeugdafdeling van de bib. Nu heeft de bibliotheek iets nieuws ontwikkeld voor deze doelgroep. 

Er werd een babyhoekje ingericht, waarin boeken voor baby's vanaf drie maanden te vinden zijn. De allerkleinsten kunnen er bovendien op de speelmat liggen. 

Op 22 november bezochten enkele ouders samen met hun kindjes ons babyhoekje.

baby

Digidokter in de bibliotheek

.

Heb je vragen over je computer? Of heb je problemen met je tablet of smartphone? Dan kun je in de bibliotheek terecht bij de digidokter. Hij zoekt naar antwoorden en oplossingen.

De digidokter is aanwezig op:

  • maandag 7 januari 2019
  • maandag 4 februari 2019

telkens van 10 u. tot 11.30 u.

Je mag je vragen voor de digidokter op voorhand via het formulier op de site van de bibliotheek (zie documenten) doorsturen of aan de balie van de bib afgeven.

 

contact


Dienst Cultuur

Valkestraat 18 8620 Nieuwpoort
cultuur@nieuwpoort.be
058 79 50 00

Elke werkdag bereikbaar van
8u tot 12u en van 13u tot 17u

Vind ons leuk op Facebook:
>> Cultuur Beweegt
>> Centrum Ysara & City

Op zoek naar tickets voor
Centrum Ysara & de City?
www.cultuurnieuwpoort.be

Centrum Ysara & City