Naar inhoud
Nieuwpoort homepage

U bent hier: Nieuwpoort > Inwoner > Cultuur > Achthoek

Achthoek

5-Art

Achthoek is een intergemeentelijke culturele samenwerking in de Westhoek/Westkust tussen de gemeenten Alveringem, De Panne, Koksijde, Diksmuide, Houthulst,
Lo-Reninge, Nieuwpoort en Veurne
. Door overleg en samenwerking tussen de diverse culturele actoren in de regio wil Achthoek een culturele meerwaarde creëren, het eigen culturele imago versterken en gericht zijn op het afstemmen van het culturele aanbod en op de cultuurcommunicatie. 

Achthoek streeft naar het uitwerken van gemeenschappelijke initiatieven met gezamenlijke promotie alsook naar het uitwerken van eigen, lokale initiatieven binnen het gemeenschappelijk thema.

Een volledig overzicht van culturele UITtips in deze regio vind je terug op de website www.uitindewesthoek.be.

Artiest zoekt feestneus

artiest zkt feestneus

Boek je gratis artiest voor je straat- of buurtfeest!    

Je organiseert samen met enkele buren een straat-, wijk- of buurtfeest? Je wil een apart en bijzonder feest omdat je straat dit verdient? ‘Artiest zoekt feestneus’ kan je hierbij helpen. Een jury stelde een lijst samen met de meest uiteenlopende muziekgroepen en straatanimatie-acts. Van de frisse hippe clown tot oerdegelijke rock- 'n -roll, van klassiek tot schlager.

Elke groep van bewoners kan tweemaal een artiest selecteren en laten optreden op een feest. Een feest dat gratis toegankelijk is voor iedereen uit de buurt. Jij organiseert, ‘Artiest zoekt feestneus’ betaalt de artiest. De artiestenlijst met beeld- en luisterfragmenten vind je via: www.artiestzoektfeestneus.be.

Iedereen Dichter

logo Iedereen Dichter

Voor het project Iedereen Dichter trekt auteur Astrid Haerens deze lente naar de Westhoek. Aan de hand van workshops en publieke interventies gaat ze op zoek naar de hartslag van de streek. Ze zal er, samen met de bewoners, het verborgene proberen blootleggen en in poëzie gieten.

Tijdens de maanden mei en juni verkent Astrid acht verschillende dorpen en steden: Nieuwpoort, De Panne, Houthulst, Veurne, Diksmuide, Alveringem, Koksijde en Lo-Reninge.

Op elke plek gaat ze op een andere, unieke manier te werk,
steeds met open ogen en oren,
steeds op zoek naar ontmoetingen en verhalen.

Zo wil Iedereen Dichter ook de mensen van de streek dichter brengen én dichter maken. De voorbijganger wordt dichter, de dichter voorbijganger.

In het najaar worden de gedichten in de vorm van een interactieve online poëzieplattegrond voorgesteld.

Wil je meedoen?
Astrid houdt halt in Nieuwpoort-Bad op 6 juni (staketsel) en in Nieuwpoort-Stad op 7 juni (omgeving O.L.V.-kerk). 


Iedereen Dichter is een project van Achthoek in samenwerking met Poëziecentrum.

contact


Dienst Cultuur

Valkestraat 18 8620 Nieuwpoort
cultuur@nieuwpoort.be
058 79 50 00

Elke werkdag bereikbaar van
8u tot 12u en van 13u tot 17u

Vind ons leuk op Facebook:
>> Cultuur Beweegt
>> Centrum Ysara & City

Op zoek naar tickets voor
Centrum Ysara & de City?
www.cultuurnieuwpoort.be

Centrum Ysara & City