Naar inhoud
Nieuwpoort homepage

U bent hier: Nieuwpoort > Inwoner > Cultuur

Cultuur in de kijker

EDDY ET LES VEDETTES - 'CHANSONS FATALES'

Vrijdag 28 september 2018 - 20 u. - Centrum Ysara

Eddy et les vedettes

Hoe fataal was Edith Piaf voor Yves Montand en Charles Aznavour? Wist u dat Gilbert Bécaud en Serge Gainsbourg voor één en dezelfde schone vielen? Wie was zij? En wie was Mathilde voor Jacques Brel? Na het bejubelde Chanson. Une Belle Histoire, met schrijver Bart Van Loo, gaat Eddy et les Vedettes opnieuw op tournee met een nieuw programma. Chansons Fatales brengt een ode aan de duivelse dames van het Franse lied. Juliette Gréco, France Gall, Edith Piaf, Françoise Hardy en andere Brigitte Bardots deden als onweerstaanbare femmes fatales niet alleen ontelbare harten op hol slaan. Chansons Fatales neemt je mee naar de hoogdagen van het Franse lied en vertelt ‘les petites histoires des grandes dames’. 
meer info & tickets

TG De Link - 'The Beauty Queen of Leenane'

Woensdag 3 oktober 2018 - 20 u. - City

De Link

Dit bekende stuk van Martin McDonagh vertelt het verhaal van een alleenstaande vrouw die nog steeds bij haar moeder woont. Ze kunnen niet met en niet zonder elkaar. In huis heerst een constante, psychologische terreur. Als op een dag een oude bekende naar het dorp terugkomt en zijn oog op de jonge vrouw laat vallen, is dit de katalysator van een hoop ellende.

Een gruwelijke tragikomedie dus, met livemuziek. Geregisseerd door Domien Van Der Meiren. Gespeeld door vier vrienden.

TG de LINK is een nieuw, jong theatergezelschap dat de link legt tussen verdriet en humor, op zoek gaat naar de pijn achter de lach en de lach onder de ellende. Naar dat moment tussen droom en daad. Een link leggen tussen verschroeiend realisme en ongrijpbare poëzie. Een brug slaan tussen verleden en toekomst. De link tussen man en vrouw, tussen ballen en borsten. Theater dat je doet nadenken en vergeten. Dat het onbekende in botsing laat komen met het herkenbare.

Kortom: theater dat snijdt en zalft.

Tickets vind je hier.

DONDERDAG 11 OKTOBER 2018 = 5 JAAR CITY

5 jaar City

Op 11 oktober 2018 is het exact 5 jaar geleden dat het nieuwe theatercomplex CITY in de Valkestraat voor het eerst de deuren opende.

VERJAARDAGSKAARTJES

Om deze verjaardag te vieren doen we een oproep naar verjaardagskaartjes.
Hoe meer, hoe liever! Stuur ons een echte verjaardagskaart met jouw persoonlijke felicitaties naar: #CITY5 - Valkestraat 18 - 8620 Nieuwpoort.

Op donderdag 11 oktober 2018 gaan we over tot het verloten van cadeaubonnen onder de personen die ons een kaartje hebben gestuurd. Vergeet zeker niet om je naam en contactgegevens op de kaart te vermelden zodat we je op de hoogte kunnen brengen als je bij de gelukkige winnaars bent.

Alle kaartjes die in aanloop naar deze verjaardag toegestuurd worden, krijgen een mooi plaatsje in onze foyer.

CINEMA CITY - THROWBACK THURSDAY

We duiken met plezier ook nog eens in het verleden van de cinema.
Op donderdag 11 oktober wordt om 20 u. de filmklassieker Casablanca vertoond. De film speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog in de Marokkaanse stad Casablanca. Amerikaan Rick (Humphrey Bogart) is eigenaar van een nachtclub. Maar plotseling duikt zijn oude geliefde Ilsa (Ingrid Bergman) op, samen met haar echtgenoot Victor, een verzetsstrijder. Rick heeft speciale reisdocumenten in bewaring waarmee Victor kan vluchten uit Casablanca, maar het pijnlijke verleden met Ilsa staat in de weg ...

Iedereen is welkom! Je kunt je gratis ticket reserveren via de Dienst Cultuur (058 79 50 00 of cultuur@nieuwpoort.be) of via deze link. 

THE ARMED MAN: A MASS FOR PEACE

Zondag 11 november 2018 - 20 u. - Onze-Lieve-Vrouwekerk

The Armed Man

In het kader van de herdenking van het einde van WO I brengt het Beauvarletkoor Koksijde samen met Jokobeau Koksijde, Canta Ludens uit Drongen en de Nieuwpoort Concert Band het werk The Armed Man: A Mass For Peace van de Welshe componist Karl Jenkins. Dit klank-, licht- en beeldspektakel is een universele aanklacht tegen de oorlog. 
Klik hier voor tickets

Vorige maand Volgende maand september 18
ma di wo do vr za zo
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
contact


Dienst Cultuur

Valkestraat 18 8620 Nieuwpoort
cultuur@nieuwpoort.be
058 79 50 00

Elke werkdag bereikbaar van
8u tot 12u en van 13u tot 17u

Vind ons leuk op Facebook:
>> Cultuur Beweegt
>> Centrum Ysara & City

Op zoek naar tickets voor
Centrum Ysara & de City?
www.cultuurnieuwpoort.be

Centrum Ysara & City