Naar inhoud
Nieuwpoort homepage

U bent hier: Nieuwpoort > Inwoner > Cultuur

Cultuur in de kijker

Prins zoekt Prinses - Nieuwpoort Concert Band

Zaterdag 19 oktober 2019 | 20 u. | Centrum Ysara

prins zoekt prinses

De Nieuwpoort Concert Band gaat samen met u op zoek naar de geschikte prinses voor onze prins. Een magische avond met een prinselijk verhaal en een flinke portie gekende muziek. Muzikale leiding van Cindy Schrijvers Presentatie Kris Daems en Tine Merlevede  

klik hier voor tickets

Buren Bij Kunstenaars

vrijdag 18, zaterdag 19 en zondag 20 oktober

buren bij kunstenaars

Buren bij kunstenaars, dat is het jaarlijkse open-atelierweekend in West-Vlaanderen. Beeldend kunstenaars zetten dan de deuren van hun atelier open en gunnen je een kijkje achter de schermen. Het ideale moment om beeldend werk en inspirerende ateliers te ontdekken!  Dit jaar vindt Buren bij kunstenaars plaats op vrijdag 18, zaterdag 19 en zondag 20 oktober 2019.  

Benieuwd bij welke Nieuwpoortse kunstenaars je op bezoek kan? klik hier voor een overzicht

 

 

Cinema City & Donderdag Filmdag

Three Identical Strangers | Donderdag 17 oktober 2019 | 14 u. & 20 u. | Centrum Ysara

Three Identical strangers

 

Wanneer Bobby aan de universiteit start, wordt hij er met opmerkelijk veel liefde onthaald. Een warm welkom waar hij helemaal niets van begrijpt. Niet veel later komt hij tot de schokkende verklaring. Bobby heeft een tweelingbroer: Eddy, die er een jaar eerder lessen volgde. Niet veel later wordt hun verhaal nog absurder wanneer er een derde broer blijkt te bestaan, David. Maar na de vreugde en de verrassing komen er steeds meer vragen over hun scheiding.

 

Vlaamse Meesters in Situ

Verlengd wegens succes! - Onze-Lieve-Vrouwekerk

het oordeel van Cambyses

Het kunstenparcours Vlaamse Meesters in Situ richt van 1 juni tot 30 september 2019 de schijnwerpers op meesterwerken die nog op hun oorspronkelijke plek te bewonderen zijn en specifiek voor die plaats werden gemaakt. Er doen 45 kerken, kloosters en historische gebouwen in heel Vlaanderen mee. De Onze-Lieve-Vrouwekerk in Nieuwpoort is er één van. Je ontdekt er in woord en beeld alle bijzonderheden over het meesterwerk Het oordeel van Cambyses van Vlaamse meester Vigor Boucquet.

Het Pelgrimsboek - Overmeesterd (stickerboek) met info over alle deelnemende locaties is te koop voor tien euro aan de balie in het Stadhuis. 

meer info

contact


Dienst Cultuur

Valkestraat 18 8620 Nieuwpoort
cultuur@nieuwpoort.be
058 79 50 00

Elke werkdag bereikbaar van
8u tot 12u en van 13u tot 17u

Vind ons leuk op Facebook:
>> Cultuur Beweegt
>> Centrum Ysara & City

Op zoek naar tickets voor
Centrum Ysara & de City?
www.cultuurnieuwpoort.be

Centrum Ysara & City