Naar inhoud
Nieuwpoort homepage

U bent hier: Nieuwpoort > Inwoner > Cultuur

Cultuur in de kijker

Haal de gloednieuwe brochure in huis!

Het programma voor volgend seizoen van Centrum Ysara & City is nu beschikbaar bij de diensten Cultuur en Toerisme, of online op www.cultuurnieuwpoort.be. Vraag jouw gratis exemplaar aan via cultuur@nieuwpoort.be. Tickets zijn te koop vanaf 17 juni. 

nieuwe brochure

Vlaamse Meesters in Situ

tot 30 september - Onze-Lieve-Vrouwekerk

het oordeel van Cambyses

Het kunstenparcours Vlaamse Meesters in Situ richt van 1 juni tot 30 september 2019 de schijnwerpers op meesterwerken die nog op hun oorspronkelijke plek te bewonderen zijn en specifiek voor die plaats werden gemaakt. Er doen 45 kerken, kloosters en historische gebouwen in heel Vlaanderen mee. De Onze-Lieve-Vrouwekerk in Nieuwpoort is er één van. Je ontdekt er in woord en beeld alle bijzonderheden over het meesterwerk Het oordeel van Cambyses van Vlaamse meester Vigor Boucquet.

Het Pelgrimsboek - Overmeesterd (stickerboek) met info over alle deelnemende locaties is te koop voor tien euro aan de balie in het Stadhuis. 

meer info

Zomer vol Kunst

29 juni tot 15 september - Maritiem Park en Havengeul

Zomer vol Kunst

De zomer van 2019 wordt er opnieuw eentje vol kunst!

Het Maritiem Park wordt decor voor enkele installaties en beelden. Langs de Havengeul zijn dan weer verschillende kunstvormen in frames te bewonderen.

 

Kunstmarkt - zaterdag 20 juli van 10 tot 18 u. - Marktplein en Marktstraat

De Marktstraat en het Marktplein van Nieuwpoort worden opnieuw omgetoverd tot een ware kunstmarkt waar u kunstenaars uit verschillende disciplines aan het werk ziet. Schilderijen, beeldhouwwerken, juwelen, werken in keramiek en glas en nog veel meer komen aan bod. De toegang tot de kunstmarkt is gratis en bovendien zorgen verschillende muzikale acts voor de juiste sfeer.

Groepstentoonstelling Ramskapelle - 30 juni tot 1 september - Pastorie en kerk

Met beeldende werken van: Ireen Barbier, Marie-Anne Bellefroid, Leen De Bevere, Francine Decaestecker, Thérèse De Roo, Johan Gistels, Yarka Neutens, Marleen Sintobin, Bart Steenkiste, Yvan Vermandele, Martine Vuylsteke, Nadine Leeman, Martine Portier, Christophe Vandeputte en Marc Decorte.

Gratis expo van 10 u. tot 12 u. en 13 u. tot 18 u. Op maandag gesloten

Vossenkunst van Karen Oger - 18 juli tot 18 augustus - Bommevrij

Karen Oger is de kleindochter van Mark Liebrecht, de regisseur van het eerste Reynaertspel op de Grote Markt van Sint-Niklaas in 1973. Het verhaal heeft in haar kindertijd een belangrijke rol gespeeld en is nog heel aanwezig in haar artistieke projecten. Momenteel werkt ze aan een complex installatie: rond een berg, zelf opgeraapt blauw afval, hangen kranten waarvan de foto's overschilderd zijn met de dieren uit het Reynaertverhaal. De berg blauw afval is een metafoor voor de puinhoop die de mens - door afgunst, agressie, egoïsme, luiheid, ijdelheid en hebzucht - van de wereld maakt. Deze karaktertrekken zijn eigen aan de mens en zullen dan ook in de toekomst niet veranderen. Hierdoor zal de berg blijven groeien net zoals de hoeveelheid bewerkte kranten. Oger heeft de ambitie het project eerst in de Vlaamse kustgemeenten tentoon te stellen, omdat die het eerst geconfronteerd worden met de problematiek van het plastic afval.  www.karenoger.be

Donderdag en vrijdag van 14 u. tot 17 u.
Zaterdag en zondag van 10 u. tot 12 u. en 13 u.  tot 18 u.

contact


Dienst Cultuur

Valkestraat 18 8620 Nieuwpoort
cultuur@nieuwpoort.be
058 79 50 00

Elke werkdag bereikbaar van
8u tot 12u en van 13u tot 17u

Vind ons leuk op Facebook:
>> Cultuur Beweegt
>> Centrum Ysara & City

Op zoek naar tickets voor
Centrum Ysara & de City?
www.cultuurnieuwpoort.be

Centrum Ysara & City