Naar inhoud
Nieuwpoort homepage

U bent hier: Nieuwpoort > Inwoner > Cultuur

Cultuur in de kijker

UiT in huis

Onder het motto #blijfinjekot houden we je in deze coronatijden op de hoogte van culturele activiteiten die je van thuis uit kunt doen, onze tips:

Podium aan huis:
Een concertje of theatervoorstelling bijwonen, zit er helaas even niet in ... Maar dankzij Podium aan Huis komen de leukste voorstellingen gewoon naar je toe! Bekijk via www.podiumaanhuis.be meer dan 70 podiumvoorstellingen voor jong en oud. Elke dag komen er nieuwe voorstellingen bij.

Ook theater FroeFroe plaatst een hele hoop voorstellingen integraal online, zodat ook families thuis naar het theater kunnen kijken.

Zin in een concertje vanavond? Op deze pagina vind je opnames van volledige AB concerten van o.a. Charles Bradley, Wilco, Oscar and The Wolf, Sam Smith, Vulfpeck, Rodrigo y Gabriela en zoveel meer. 

Bib aan Huis: Aangezien bibliotheken door de federale overheid als een prioritaire dienstverlening gezien worden, heeft het stadsbestuur van Nieuwpoort beslist om een basisdienstverlening te voorzien om de sluitingsperiode te overbruggen. Hierdoor kun je vanaf 16 april 2020 opnieuw boeken en films lenen Tijdens deze sluitingsperiode wordt een gratis 'Bib aan Huis' dienstverlening aangeboden voor alle inwoners van Nieuwpoort. meer info   

Voor de allerkleintsten zijn er bovendien ook online voorleesmomenten.

Voor de creatievelingen: Via de Facebookpagina van Juf Marit kun je online kunstlessen volgen. Het Van Gogh museum geeft tips om aan de slag te gaan met kinderen.

Expo Van Eyck Ondanks de sluiting van alle musea en tentoonstellingen krijgen kunstliefhebbers toch de kans om de sensationele expositie Van Eyck, een optische revolutie in het MSK Gent te bekijken, in de eigen huiskamer. 'Stay At Home Museum' brengt in samenwerking met Toerisme Vlaanderen, Van Eyck gratis bij alle belangstellenden, wereldwijd. Curator Till-Holger Borchert is de virtuele gids. Bekijk hier de virtuele rondleiding    

UiT met vlieg
20 tips om van thuisblijven een feest te maken.

Ga op zoek naar het verleden van de Westhoek

Nieuwpoort Verbeeldt

Wist je dat je op de website van Westhoek Verbeeldt heel wat beelden uit het verleden van de Westhoek kunt bekijken? Herbeleef het Nieuwpoort van toen via stadszichten, klasfoto's, postkaarten, foto's van gebeurtenissen, verenigingen en nog veel meer. Misschien herken je iemand op de foto of weet je nog meer erover te vertellen? Laat het ons zeker weten!

Benieuwd? Neem een kijkje op: www.nieuwpoortverbeeldt.be

 

Voorstellingen Centrum Ysara & City afgelast

cultuurseizoen 2019-2020

Ook voor Centrum Ysara en City heeft het coronavirus gevolgen. Het welzijn van ons publiek moet ten allen tijde onze hoogste prioriteit zijn. Daarom zijn we genoodzaakt de voorgestelde maatregelen ter harte te nemen en alle activiteiten te annuleren. 

Waar mogelijk proberen we de afgelaste voorstellingen naar een latere datum te verplaatsen. Indien dat niet kan, zullen we de voorstelling noodgedwongen afgelasten. Onze medewerkers werken momenteel van thuis uit en zijn uitsluitend via mail bereikbaar.

Geef ons even de tijd om alles praktisch uit te werken vooraleer ons te contacteren alsjeblief. Wie een ticket kocht voor een voorstelling, zal door ons persoonlijk worden gecontacteerd. Wij danken jullie alvast voor alle begrip.  

Worden er voorstellingen volledig afgelast?
Zijn er al nieuwe data bekend?
Blijft mijn ticket geldig?
Kan ik mijn geld terugkrijgen?
Zit je nog met andere vragen?
Raadpleeg zeker eerst onze pagina "FREQUENTLY ASKED QUESTIONS" 


Dienst Cultuur

Valkestraat 18, 8620 Nieuwpoort
cultuur@nieuwpoort.be
058 79 50 00

Elke werkdag bereikbaar
8-12 u. en 13-16 u.

Vind ons leuk op Facebook:
>> Cultuur Beweegt
>> Centrum Ysara & City

Op zoek naar tickets voor
Centrum Ysara & de City?
www.cultuurnieuwpoort.be

Centrum Ysara & City