Naar inhoud
Nieuwpoort homepage

U bent hier: Nieuwpoort > Inwoner > Cultuur

Cultuur in de kijker

JENS DENDONCKER - BANG VAN DENDONCKER

Zaterdag 2 maart 2019 | 20 u. | City

Jens Dendoncker

Door mening jurylid en comedyfan geprezen vanwege zijn 'hoge aaibaarheidsfactor' en 'geloofwaardig, ijzersterk spel', brengt Jens Dendoncker niet alleen zijn enthousiaste persoonlijkheid maar ook zijn beste grappen mee naar het theater. 

Soms met een kinderlijke naïviteit, dan weer met de allure van een echte 'angry young man' wordt een persoonlijk verhaal verteld over het schijnbaar eindeloos geklungel van de ongvolwassenheid en de nostalgie naar een vervlogen verleden. 


 

 

MUZIEKTHEATER DE KOLONIE - BIZAR 4+

Vrijdag 8 maart 2019 | 14.30u. | Centrum Ysara

bizar

Absurd huiselijk muziektheater voor iedereen vanaf 4 jaar. 

Kijk binnen in het huis van een prettig gestoorde oma. In haar vrolijke bestaan wordt ze opgeschrikt door een soort klusjesman, die allerlei 'reparaties' komt uitvoeren. Hij opent kasten, sleutelt aan toestellen en vindt steeds iets wat hem compleet verrast. Zij is soms geamuseerd, soms gegeneerd, soms verstoord en soms compleet gestoord door wat hij allemaal uitvoert. 

Oma en de klusjesman spreken een bizarre taal die niet te verstaan is, maar die toch iedereen begrijpt. 

'BiZAR' is een speelse en muzikale voorstelling vol met auditieve en visuele verrassingen. Een absurde en woordeloze choreografie voor kleuters, waarin herkenbaarheid en Belgisch objectensurrealisme samen een walsje dansen. 

Koop hier je tickets.

TENTOONSTELLING

De vrijwilligers van Nieuwpoort Verbeeldt stellen opnieuw enkele foto’s tentoon in de inkomhal van het stedelijk zwembad. Voor deze tentoonstelling kozen ze voor een 20-tal foto’s uit het verleden met het thema ‘zwemmen’. Dankzij deze expo kunnen bezoekers herinneringen ophalen aan het openluchtzwembad in het Leopold II park, de badkarren op het strand of de badmode van toen.

Fototentoonstelling

Al wie meer informatie heeft over de tentoongestelde foto’s kan contact opnemen met Nieuwpoort Verbeeldt. Ook wie nog oud beeldmateriaal liggen heeft voor hun databank of wie zelf vrijwilliger wil worden, kan contact opnemen via nieuwpoortverbeeldt@gmail.com of tel. 058 79 50 00.

FILMVOORSTELLINGEN IN MAART

volgende film

Cinema City:
Elke eerste donderdag in de City
Donderdag Filmdag:
Elke derde donderdag in Centrum Ysara.

€ 4 of € 2 met jeugdvoordeelpas
€ 2,5 met filmpas (€ 25 voor 10 beurten)
Klik hier voor tickets en het filmprogramma

contact


Dienst Cultuur

Valkestraat 18 8620 Nieuwpoort
cultuur@nieuwpoort.be
058 79 50 00

Elke werkdag bereikbaar van
8u tot 12u en van 13u tot 17u

Vind ons leuk op Facebook:
>> Cultuur Beweegt
>> Centrum Ysara & City

Op zoek naar tickets voor
Centrum Ysara & de City?
www.cultuurnieuwpoort.be

Centrum Ysara & City