Naar inhoud
Nieuwpoort homepage

U bent hier: Nieuwpoort > Inwoner > Cultuur

Cultuur in de kijker

Open Monumentendag

Zondag 8 september 2019

Steenbakkerij

De firma Briqueteries, Tuileries en Céramiques bouwde in 1904-1905 ten westen van de dorpskom van Ramskapelle een steenbakkerij met naast een ateliergebouw ook vier ovens, verschillende droogloodsen en een woning voor de bedrijfsleider. Meer dan 100 jaar later is het complex een opvallend en mysterieus element in het landschap rond Nieuwpoort. De steenbakkerij ondergaat binnenkort een echte transformatie.

Kom alles te weten over de geschiedenis van deze fabriek, haar rol tijdens de Eerste Wereldoorlog en de nieuwe bestemming die dit complex krijgt tijdens een interactieve minitentoonstelling.

De steenbakkerij ligt in de Koolhofstraat, je kunt de site bezoeken van 10 u. tot 18 u.

Nieuwpoort Verenigt

Zaterdag 14 september

Verschillende verenigingen presenteren zich met sportieve, creatieve, muzikale en interessante workshops en demonstraties om het publiek kennis te laten maken met het rijke verenigingsleven in Nieuwpoort. Kom gezellig iets drinken en misschien hou je er wel een leuke hobby of nieuwe vriendenkring aan over.

WEDSTRIJD: ZOEK MEE NAAR KRIST, DE HOBBYIST! Krist wil zijn vrije tijd zo goed mogelijk benutten. Hij is creatief, sportief, muzikaal, geïnteresseerd in cultuur, jeugd, geschiedenis en eigenlijk alles... ja alles! Daarom kan hij onmogelijk een keuze maken en nu is hij verdwaald op verenigingendag. Zoek jij mee naar Krist? Geef ons de juiste locatie van Krist en maak kans op een leuke prijs. 

Nieuwpoort Verenigt vindt plaats in zaal Iseland van 13 u. tot 17 u.

Magical Kingdom

Zaterdag 21 september

KKFN

Laat je meevoeren in een wondere wereld tussen Droom en Magie! Beleef een ontspannen avond vol verrassende wendingen.

Durf jij de betovering aan? Om 20 u. in Centrum Ysara Nieuwpoort - vvk 5 euro  klik hier voor tickets 

Vlaamse Meesters in Situ

tot 30 september - Onze-Lieve-Vrouwekerk

het oordeel van Cambyses

Het kunstenparcours Vlaamse Meesters in Situ richt van 1 juni tot 30 september 2019 de schijnwerpers op meesterwerken die nog op hun oorspronkelijke plek te bewonderen zijn en specifiek voor die plaats werden gemaakt. Er doen 45 kerken, kloosters en historische gebouwen in heel Vlaanderen mee. De Onze-Lieve-Vrouwekerk in Nieuwpoort is er één van. Je ontdekt er in woord en beeld alle bijzonderheden over het meesterwerk Het oordeel van Cambyses van Vlaamse meester Vigor Boucquet.

Het Pelgrimsboek - Overmeesterd (stickerboek) met info over alle deelnemende locaties is te koop voor tien euro aan de balie in het Stadhuis. 

meer info

Zomer vol Kunst

29 juni tot 15 september - Maritiem Park en Havengeul

Zomer vol Kunst

De zomer van 2019 wordt er opnieuw eentje vol kunst!

Het Maritiem Park wordt decor voor enkele installaties en beelden. Langs de Havengeul zijn dan weer verschillende kunstvormen in frames te bewonderen.

 

Groepstentoonstelling Ramskapelle - 30 juni tot 1 september - Pastorie en kerk

Met beeldende werken van: Ireen Barbier, Marie-Anne Bellefroid, Leen De Bevere, Francine Decaestecker, Thérèse De Roo, Johan Gistels, Yarka Neutens, Marleen Sintobin, Bart Steenkiste, Yvan Vermandele, Martine Vuylsteke, Nadine Leeman, Martine Portier, Christophe Vandeputte en Marc Decorte.

Gratis expo van 10 u. tot 12 u. en 13 u. tot 18 u. Op maandag gesloten

contact


Dienst Cultuur

Valkestraat 18 8620 Nieuwpoort
cultuur@nieuwpoort.be
058 79 50 00

Elke werkdag bereikbaar van
8u tot 12u en van 13u tot 17u

Vind ons leuk op Facebook:
>> Cultuur Beweegt
>> Centrum Ysara & City

Op zoek naar tickets voor
Centrum Ysara & de City?
www.cultuurnieuwpoort.be

Centrum Ysara & City