Naar inhoud
Nieuwpoort homepage

U bent hier: Nieuwpoort > Inwoner > Bestuur > Wijk-werken Westhoek

Wijk-werken Westhoek

Vanaf 1 januari 2018 werd het plaatselijk werkgelegenheidsagentschap PWA in Nieuwpoort omgevormd tot ‘wijk-werken’, een beslissing van de Vlaamse Regering. Concreet betekent het dat 17 Westhoekgemeenten de keuze maakten om de handen in elkaar te slaan en zo samen met VDAB ‘wijk-werken’ op niveau van de Westhoek te organiseren.   

Wijk-werken voor de werkzoekende  

Via het systeem van ‘wijk-werken’ kan je als werkzoekende aan de slag in scholen, verenigingen, land- en tuinbouwbedrijven of bij de gemeente. Maar ook bij mensen thuis is er de mogelijkheid om enkele uren per week extra werkervaring op te doen. Deze ervaring is voor veel werkzoekenden goud waard: het is immers een eerste stap in de zoektocht naar een duurzame job.  

Alle info voor wijk-werkers is momenteel terug te vinden op de website https://www.vdab.be/wijk-werken/wijk-werker of je kan ook langs gaan bij de VDAB of het OCMW.   

Wijk-werken voor gebruikers  

Als school, particulier, vzw,… kan je beroep doen op het systeem van ‘wijk-werken’ en kan je iemand verschillende soorten opdrachten laten uitvoeren. Of het nu gaat over het gras afrijden, de kinderopvang of busbegeleiding in een school: met ‘wijk-werken’ kan dit allemaal. Zelfs wie af en toe gebruik wil maken van een parkeerwachter of logistieke hulp bij events, kan beroep doen op een ‘wijk-werker’. Als gebruiker vergoed je de wijk-werker met een cheque. Kostprijs voor de Westhoek is vastgelegd op  € 7,45  per cheque per begonnen uur. 

Interesse om je te registreren als gebruiker? Neem dan zeker een kijkje op de website https://www.vdab.be/wijk-werken/gebruiker.   

De wijk-werkenbemiddelaar  

Nadine Lensen is de wijk-werkenbemiddelaar voor Nieuwpoort. Zij is te bereiken in de Werkwinkel Veurne: Pannestraat 13 te Veurne, telefonisch via T 058 29 60 27 of M 0470 70 11 52 (elke dinsdag, woensdag en vrijdag van 9 u. tot 12 u.) of via e-mail: nadine.lensen@vdab.be.

   

Wijkwerken