Naar inhoud
Nieuwpoort homepage

U bent hier: Nieuwpoort > Inwoner > Bestuur > Stadsdiensten > Veiligheid en preventiedienst

Stadsdiensten

Veiligheid en preventiedienst

In het lokale politiebureel van Nieuwpoort zit de Dienst Veiligheid, Preventie en Gemeenschappen gevestigd. Deze dienst houdt zich bezig met alles wat te maken heeft met preventie en veiligheid. Er wordt rond een aantal criminele fenomenen gewerkt, via verschillende projecten en acties:

Openingsuren:
9 u. - 12 u.; en op afspraak buiten deze openingsuren.
Diensthoofd:
Barbara Wyseure
Tel:
058 22 49 92
E-mail:
barbara.wyseure@nieuwpoort.be

De dienst veiligheid en preventie bestaat uit 3 grote luiken: Noodplanning, Preventie en Gemeentelijk Administratieve Sancties.

Noodplanning
In het kader van Noodplanning wordt er vooral gewerkt rond evenementen. Wie een fuif of evenement organiseert kan hier terecht voor informatie, checklists en advies bij het invullen van de (verplichte) evenementenfiche, het formulier ‘risicomanifestatie’ of bij de opmaak van het ‘Bijzonder Nood-en Interventieplan’. Het Algemeen Nood-en Interventieplan werd eveneens door deze dienst opgemaakt. Raadpleeg ook de bijlage nieuwe normen voor muziekactiviteiten.

Preventie
Onder het luik ‘Preventie’ wordt door de gemeenschapswachten (herkenbaar aan het paarse uniform) en de startbaner verkeersveiligheid permanent gewerkt rond een aantal criminele fenomenen en dit via verschillende projecten en acties:

Op het vlak van verkeer en mobiliteit wordt preventief gewerkt door middel van:

Gemeentelijk Administratieve Sancties
Een laatste onderdeel zijn de ‘Gemeentelijk Administratieve Sancties’. In 2004 werden een aantal ‘kleine’ inbreuken uit het strafrecht gehaald en werden bijgevolg straffeloos. De steden en gemeenten konden vanaf toen zelf instaan om bepaalde inbreuken administratief te bestraffen. Dit gaat over zaken zoals hondenpoep, loslopende honden, sluikstorten, wildplassen, wildplakken gebruik van niet-reglementaire zakken, niet naleven van muziekvergunning, verstoren van de rust door werken of door lawaai enz.

Algemeen
Algemeen kan men bij de dienst Veiligheid en Preventie ook terecht voor alle informatie rond verkeer en mobiliteit en aanvragen van:


 

Vorige maand Volgende maand september 18
ma di wo do vr za zo
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Persberichten Stadskrant