Naar inhoud
Nieuwpoort homepage

U bent hier: Nieuwpoort > Inwoner > Home

Nieuws

21/01/20

Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt voetpaden Kinderlaan

Begin februari 2020 start het Agentschap Wegen en Verkeer met de vernieuwing van de voetpaden in de Kinderlaan-Gewestweg N355. Het gedeelte dat vernieuwd wordt, bevindt zich tussen de Canadalaan e...

20/01/20

Poëziepodium in de bibliotheek

Op dinsdag 28 januari 2020 zullen de leerlingen van het woordatelier en –studio van StAPwest de bibliotheekbezoekers verwennen met een heus poëziepodium. 
Mooie woorden, lekkere zinnen, o...

07/01/20

Info en ontmoeting voor ouders: Uit de pamper, op het potje

Elke maand wordt in Het Sociaal Huis een korte infosessie rond een bepaald opvoedingsthema gegeven. Achteraf kun je in de koffiehoek gezellig napraten en je ervaringen delen met andere ouders.    ...

03/01/20

Werken aan Westerstaketsel Nieuwpoort vanaf 6 januari

Op 6 januari start afdeling Kust met werken aan het Westerstaketsel in Nieuwpoort. Hierdoor zullen de kop en een gedeelte van het staketsel tijdelijk niet toegankelijk zijn. Er moet een deel van d...

In de kijker

Stad Nieuwpoort

Werken bij Stad Nieuwpoort

Wij zijn op zoek naar talent zoals jij!

Murder ballads

Murderballads extended

Zaterdag 1 februari

Centrum Ysara - 20 u. 

Mountainbike

Elfde Duin - Strand - Poldertocht

Zondag 2 februari

Stedelijk sportpark 

Digidokter

Digidokter

Bibliotheek - Telkens tussen 10 u. en 11 u.

Juridisch advies

Zitdagen Dienst Rechtshulp

Sociaal Huis 

Elke tweede en vierde maandag van de maand

Gehoord en gezien

Openbare werken

Nieuwpoort Werkt

29/08/19

Vanaf september 2019 staan opnieuw heel wat wegenwerken op stapel in Nieuwpoort. De modernisering van de Albert I laan gaat een nieuwe fase in waarbij de kruispunten aan de Victorlaan en Louisweg worden vernieuwd. De wegen- en rioleringswerken in de Franslaan staan ook niet stil. Begin september starten we met het gedeelde tussen het Sint-Bernardusplein en de Vlaanderenstraat. Op hetzelfde moment vangt de herinrichting van de Pieter Dewartelaan aan.

Renovatiewerken Stadhuis

Renovatiewerken inkomhal Stadhuis

07/01/20

Vanaf maandag 6 januari 2020 starten renovatiewerken in de inkomhal van het Stadhuis. De werken zullen vermoedelijk een hele maand in beslag nemen. De Dienst Toerisme blijft de hele periode operationeel. Je kunt terecht in het kantoor rechts van de vroeger onthaalbalie. Ook de loketten van de Dienst Burgerzaken zullen bereikbaar blijven.   

Visverkoop Vismijn

Oproep: de Nieuwpoortse Vismijn

20/01/20

In mei 2020 plant de bibliotheek een tentoonstelling over de Nieuwpoortse Vismijn. Het bibteam wil het verhaal van de Vismijn zowel op historisch als economisch vlak belichten. Daarom zijn zij op zoek naar  foto’s en documenten. 

Indien je hierover materiaal hebt, mogen we dit even gebruiken? Neem contact op met de bib via bibliotheek@nieuwpoort.be of tel. 058 22 30 40. De foto’s worden ingescand en terugbezorgd. Weetjes en anekdotes zijn eveneens welkom.  

Winnaars Nieuwjaarsreceptie

Stadsbestuur huldigt Nieuwpoortse handelaars en winnaars eindejaarsactie

21/01/20

De prijsuitreiking van de Lokaal Economische Raad vond plaats op maandag 20 januari in het bezoekerscentrum Westfront. Tijdens de eindejaarsperiode organiseerde het stadsbestuur in samenwerking met 78 lokale handelaars een Kras- en winactie. Met de actie vielen meer dan 3.000 mooie prijzen te winnen. In totaal bedroeg de prijzenpot 25.000 euro. Er werden ook 17 hoofdprijzen verdeeld.  

Groene Pluim

Sint-Bernarduscollege ontvangt Groene Pluim

24/01/20

De stedelijke milieuraad overhandigt jaarlijks De Groene Pluim aan een persoon, bedrijf of natuur(vereniging) die zich de voorbije 12 maanden verdienstelijk heeft gemaakt voor de natuur en/of het leefmilieu in.   

Dit jaar werd de award samen met een cheque van 100 euro toegekend aan het Sint-Bernarduscollege. De school is actief bezig met leefmilieu en streeft ernaar om daarbij al zijn leerlingen én personeel te betrekken. Een uitgekiend groen- en afvalbeleid vormt daarbij de kerngedachte.