Naar inhoud
Nieuwpoort homepage

U bent hier: Nieuwpoort > Inwoner > Home

Nieuws

05/12/19

Adreswijziging doorgeven via digitaal loket

Sinds vorig jaar kun je als Nieuwpoortenaar een reeks aktes en attesten aanvragen via het digitaal loket van de stad. Uiteraard blijf je nog steeds welkom op het Stadhuis.   
Het d...

05/12/19

Omleiding Albert I laan op 9 december

Op 9 december 2019 wordt een bouwkraan gemonteerd ter hoogte van de Albert I laan 157 (begin van winkelstraat, bij het Hendrikaplein). 
Die dag zal de rijbaan ter hoogte van het Infokanto...

26/11/19

Kerstmarkt De Zathe

Aan het onthaal van De Zathe wordt op vrijdag 13 december 2019 een kerstmarkt ingericht. Je kunt er verschillende kerstcadeautjes kopen die gemaakt werden door de bewoners en vrijwilligers van het...

In de kijker

Mobiliteit

Bevraging mobiliteit

Online peiling over de mobiliteit in Nieuwpoort.

 

Digidokter

Digidokter

Bibliotheek - Telkens tussen 10 u. en 11 u.

Vrolijk Nieuwpoort

Vrolijk Nieuwpoort

Winter Village: 20/12 tot 3/1 - Nieuwpoort-Stad

Winterhut: 13/12 tot 5/1 - Nieuwpoort-Bad

Kerstconcert

Kerstconcert Cantabile

Zondag 29 december

Sint-Bernarduskerk - Vanaf 16 u.

Eindejaarsfeest senioren

Eindejaarsfeest senioren

Maandag 30 december

Stedelijke Vismijn - Vanaf 13 u.

Gehoord en gezien

Openbare werken

Nieuwpoort Werkt

29/08/19

Vanaf september 2019 staan opnieuw heel wat wegenwerken op stapel in Nieuwpoort. De modernisering van de Albert I laan gaat een nieuwe fase in waarbij de kruispunten aan de Victorlaan en Louisweg worden vernieuwd. De wegen- en rioleringswerken in de Franslaan staan ook niet stil. Begin september starten we met het gedeelde tussen het Sint-Bernardusplein en de Vlaanderenstraat. Op hetzelfde moment vangt de herinrichting van de Pieter Dewartelaan aan.

Markt

Verplaatsing vrijdagmarkt

06/11/19

Naar aanleiding van Vrolijk Nieuwpoort verplaatst de wekelijkse vrijdagmarkt naar de Kerkstraat, Onze Lieve Vrouwstraat, H. Geeraertplein, Willem De Roolaan en de Sint-Sebastiaanstraat op volgende data:

- 6, 13, 20 en 27 december

- 3 en 10 januari (kleine attenties voor kopers) 

De boerenmarkt verhuist naar het Hendrik Geeraert. Op 4 en 11 januari krijgen kopers een kleine attentie bij aankoop.

Techniekacademie

Uitreiking diploma’s Techniekacademie

05/12/19

Samen met Hogeschool VIVES richt de Jeugddienst de Techniekacademie in. Dit is een vrijetijdsinitiatief voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Hierbij krijgen kinderen de kans om te werken met hout, mechanica, elektriciteit, chemie, elektronica etc.

Per groep zijn er twee techniekmentoren: meestal een onderwijzer en een leerkracht met technische expertise. 

Dankzij hun hulp brachten alle 13 deelnemers, dit waren kinderen uit het 3de en 4de leerjaar,  de 10-delige lessenreeks tot een goed einde. 

Warme William

Maak een praatje met Warme William !

05/12/19

Nieuwpoort kreeg dit jaar het label van ‘Warme Stad’ toegekend. Deze campagne zet jongeren en hun omgeving aan om kwetsbaarheid te delen en empathisch te luisteren naar elkaar zonder te oordelen.   

Mascotte van het project ‘Warme Steden en Gemeenten’ is Warme William. Deze grote blauwe beer is de verpersoonlijking van iemand die écht luistert, iemand die jou niet in de kou laat staan. Warme William nodigt je uit om te vertellen hoe het écht met je gaat. 

Vrolijk Nieuwpoort - Opbouw

Opbouw Vrolijk Nieuwpoort

05/12/19

Tijdens de opbouw en het plaatsvinden van Vrolijk Nieuwpoort is het verboden te parkeren op het gehele Marktplein. In deze zone geldt ook een verkeersverbod. De oostelijke rijbaan van het Marktplein (kant Sjeffs) blijft wel toegankelijk, behalve op zeer drukke momenten.

Verkeer vanuit de Recolettenstraat kan via deze baan naar de Onze Lieve Vrouwstraat rijden. Verkeer uit de Marktstraat wordt omgeleid via de Potterstraat.