Naar inhoud
Nieuwpoort homepage

U bent hier: Nieuwpoort > Inwoner > Home

Nieuws

22/08/19

Blauwalgen gesignaleerd

In het water van de Koolhofput, Noordvaart, Veurne Ambacht, Koolhofvaart en Beverdijk werden blauwalgen gesignaleerd. Dit werd vastgesteld door de Vlaamse Milieumaatschappij. Om veiligheidsredenen...

20/08/19

Apérotime – End of Summer

We nemen afscheid van de zomer met Apérotime – End of Summer op zaterdag 31 augustus. Dit sfeervol muzikaal evenement versterkt het samenhorigheidsgevoel onder inwoners en bezoekers. Apérotime is ...

20/08/19

Leren werken met tablet of smartphone

Het Sociaal Huis organiseert in samenwerking met CVO CERVO-GO een nieuwe cursus om maximaal gebruik te leren maken van je Android tablet of smartphone. Surfen, mailen, foto’s maken, filmpjes bekij...

09/08/19

Dienst Preventie graveert gratis je fiets

Wil je vermijden dat je fiets gestolen wordt? Ga dan preventief te werk en laat je fiets gratis markeren vóór dieven iets proberen!    
Met een graveermachine krijgt jouw rijksregisternum...

In de kijker

Stad Nieuwpoort

Werken bij Stad Nieuwpoort

Wij zijn op zoek naar talent zoals jij!

Zitdag pensioenen

Zitdag pensioenen

Sociaal Huis 

Elke eerste dindsdag van de maand

Sint-Bernardusfeesten

Sint-Bernardusfeesten

Vrijdag 23 tot en met 25 augustus 

Nieuwpoort-Bad

Het volledige programma kun je raadplegen via www.visit-nieuwpoort.be ! 

Gehoord en gezien

Strandbibliotheek

15 jaar strandbibliotheek

31/07/19

De strandbibliotheek is al 15 seizoenen lang een vaste waarde op de Zeedijk ter hoogte van het Hendrikaplein. Uit de collectie boeken, strips, tijdschriften en dvd’s kun je per persoon gratis drie stuks lenen. Bovendien krijg je bij registratie een leuke strandzak.

De strandbibliotheek is elke dag open van 1 juli t.e.m. 31 augustus, van 10 u. tot 13 u. en van 14 u. tot 18 u.   
sportstrand

Plezier op het sportstrand

31/07/19

Tijdens de zomervakantie kunnen sportliefhebbers zich amuseren op het sportstrand. Dit bevindt zich ter hoogte van strandpost 1, tussen het Westerstaketsel en de badinstallatie. De vier sportvelden zijn elke dag doorlopend open, telkens van 10 u. tot 18 u.  De sportdienst richt ook dagelijks een joggingmoment in. Inschrijven gebeurt vanaf 10 u. aan de garage van het sportstrand.  

Zomer vol kunst

Zomer vol Kunst langs de Havengeul

31/07/19

Tijdens de zomermaanden kunnen bezoekers genieten van een uitgebreide openluchttentoonstelling langs de Havengeul en het Maritiem Park. Het Maritiem Park vormt het decor voor enkele installaties en beelden. Langs de Havengeul zijn dan weer verschillende kunstvormen in frames te bewonderen.   

De tentoonstelling is vrijblijvend te bezoeken tot en met zondag 15 september 2019.   

Aqua Niepo

Aqua-Niepo zorgt voor waterpret

05/08/19

Het groot waterspektakel Aqua Niepo vond plaats op donderdag 1 en vrijdag 2 augustus in het stedelijk zwembad. Zo’n 300 deelnemers leefden zich een hele namiddag uit op supertoffe waterattracties. 

Nationale Hulde

Serene Nationale Hulde

05/08/19

Voor de 84ste keer bracht de Stad vandaag hulde aan Koning Albert I en de duizenden Helden van de IJzer die hun leven gaven voor het vaderland. Voor het eerst was de Nationale Hulde live te volgen op groot scherm. Honderden vaandeldragers trokken de ceremonie op gang tot het ruiterstandbeeld van Albert I. Ook waren afgevaardigden aanwezig van de Franse en Britse ambassades, alsook van de koning. De bloemenhulde en het vallen van de rozenblaadjes vormden de finale van de plechtigheid.