Naar inhoud
Nieuwpoort homepage

U bent hier: Nieuwpoort > Inwoner > Home

Nieuws

17/06/19

Oproep: Nieuwpoortse handelaars voor braderie op Sint-Bernardusfeesten

Van vrijdag 23 tot en met zondag 25 augustus 2019 vinden de Sint-Bernardusfeesten plaats in Nieuwpoort-Bad. Voor deze gouden jubileumeditie trekt het stadsbestuur volop de kaart van de lokale Nieu...

14/06/19

Nieuwe pmd-zak nog niet voor IVVO regio!

Wellicht hoorde je al van de ambitie van Fost Plus (verantwoordelijke organisatie voor de inzameling en de sortering van huishoudelijk verpakkingsafval) om de inzameling van pmd uit te breiden met...

14/06/19

Sluiting zwembad wegens jaarlijkse onderhoudswerken

Het zwembad én de stedelijke sportzaal zijn wegens jaarlijkse onderhoudswerken gesloten van maandag 17 juni tot en met zondag 23 juni 2019. Het zwembad is terug open op maandag 24 juni 2019 om 9 u...

12/06/19

Sint-Janskermis en kermiskoers

Van zaterdag 29 juni t.e.m. dinsdag 2 juli 2019 vindt op het Marktplein de Sint-Janskermis plaats, waar het genieten is voor jong en oud. Een traditie die teruggaat tot 1495.   
Op maanda...

12/06/19

Vrijwilligers gezocht voor Nationale Hulde aan Koning Albert I

Op zondag 4 augustus 2019 vindt de Nationale Hulde aan Koning Albert I en de Helden van de IJzer voor de 84e keer plaats aan de voet van het Koning Albert I-monument. 
De organisatie van ...

In de kijker

Stad Nieuwpoort

Werken bij Stad Nieuwpoort

Wij zijn op zoek naar talent zoals jij!

Zitdag pensioenen

Zitdag pensioenen

Sociaal Huis 

Elke eerste dindsdag van de maand

Opgelet: Geen zitdag in augustus! 

Reuze feest banner

Reuze Feest

Zaterdag 6 en zondag 7 juli

Meer info op www.visit-nieuwpoort.be 

Gehoord en gezien

Wegenwerken Albert I laan

Update wegenwerken Albert I laan en Franslaan

04/06/19

Begin juli wordt de oostkant van de Albert I laan opnieuw opengesteld voor alle verkeer richting Nieuwpoort-Bad. De westkant wordt opnieuw éénrichtingsverkeer richting Nieuwpoort-Stad. Fietsers kunnen opnieuw richting Nieuwoort-Bad fietsen via het vernieuwde dubbelrichtingsfietspad. De twee kruispunten (Louisweg en Victorlaan) blijven gesloten!   

Begin juli wordt ook de Franslaan, vak Lefebvrestraat en Sint-Bernardusplein, opnieuw opengesteld voor het verkeer.  

Zeewijding

Zeewijding in Nieuwpoort-Bad

31/05/19

Op donderdag 30 mei stond de traditionele zeewijding op het programma. Deze zegening werd opgeluisterd met dans (Balletschool Allanah Weranga) en muziek (Nieuwpoort Concert Band). In samenwerking met Promovis vzw bood het stadsbestuur de aanwezigen een gratis drankje en lekker gebakken vis aan.

Visserijfeesten

Nieuwpoort in teken van de visserij

12/06/19

Tijdens het pinksterweekend stonden de Visserijfeesten centraal. In en rond de Vismijn kon jong en oud zich amuseren. Op pinkstermaandag herdacht het stadsbestuur de op zee omgekomen vissers en werden de verdienstelijke reders in de bloemetjes gezet. 

Nieuwe cultuurbrochure

Nieuwpoort pakt uit met verrassend cultuurprogramma

12/06/19

De Dienst Cultuur presenteert met trots het programma voor seizoen 2019-2020 in Centrum Ysara en de City. Het komende cultuurseizoen staat garant voor een rijke mix aan theater, muziek en humor. Meer info op www.cultuurnnieuwpoort.be ! 

Redderscabine

Start reddingseizoen

14/06/19

Nieuwpoort telt vijf reddingsposten die instaan voor de veiligheid van de badgasten. Van zaterdag 15 juni tot en met vrijdag 28 juni 2019 zullen de redders één redderspost bemannen (t.h.v. Badinstallatie).  Van zaterdag 29 juni tot en met zondag 1 september 2019 zijn alle reddersposten geopend en dit telkens van 10.30 u. tot 18.30 u. 

Meer info op www.ikwv.be. Voor vragen kun je terecht op info@ikwv.be