Naar inhoud
Nieuwpoort homepage

U bent hier: Nieuwpoort > Inwoner > Home

Nieuws

29/05/20

Mondmaskers komen er aan!

Stad Nieuwpoort is momenteel druk bezig aan de voorbereidingen van de huis-aan-huis-leveringen van de mondmaskers. Elke inwoner krijgt namelijk gratis enkele mondmaskers.
De verdeelpakket...

19/05/20

Anti-verveelboekjes voor kinderen

Het Nieuwpoortse Huis van het Kind – Oonie maakte een boeiend anti-verveelboekje vol leuke ideeën. Er staan heel wat originele knutselideetjes en spelletjes in.   
Heb je iets geknutseld?...

14/05/20

Winkelstraat Nieuwpoort-Bad wordt tijdelijk woonerf

De Albert I laan en enkele aansluitende straten in Nieuwpoort-Bad worden vanaf zaterdag 16 mei 2020 één woonerf waar wagens trager rijden en zich aanpassen aan de voetgangers die er op de openbar...

13/05/20

Aanvraag grofvuilophaling kan digitaal

Voor alle zones (van A tot E) staan ophaalmomenten voor grofvuil gepland. De exacte data vind je in de afvalkalender op www.ivvo.be .
De kostprijs van een ophalingsronde bedraagt 35...

08/04/20

Hulp nodig tijdens de coronacrisis?

Tijdens deze coronacrisis is solidariteit een belangrijk gegeven. Hulp bieden aan mensen die het nodig hebben, is meer dan ooit nodig.
Mensen ouder dan 65 jaar, diabetici, personen met ha...

In de kijker

Coronavirus

Maatregelen coronavirus

Volg alle updates over het coronavirus op onze website. 

Stad Nieuwpoort

Werken bij Stad Nieuwpoort

Wij zijn op zoek naar talent zoals jij!

Banner vrijwilliger

Vrijwilligers gezocht!

Wil je je inzetten voor je medemens? 

Bib aan huis

Bib aan huis

Bestel je boeken en laat ze thuis leveren.

Gehoord en gezien

Openbare werken

Nieuwpoort Werkt

29/08/19

Vanaf september 2019 staan opnieuw heel wat wegenwerken op stapel in Nieuwpoort. De modernisering van de Albert I laan gaat een nieuwe fase in waarbij de kruispunten aan de Victorlaan en Louisweg worden vernieuwd. De wegen- en rioleringswerken in de Franslaan staan ook niet stil. Begin september starten we met het gedeelde tussen het Sint-Bernardusplein en de Vlaanderenstraat. Op hetzelfde moment vangt de herinrichting van de Pieter Dewartelaan aan.

Oosterstaketsel

Oosterstaketsel niet bereikbaar door werken stormvloedkering

20/02/20

Midden februari 2020 begon men op de oostelijke oever van de Havengeul met een volgende fase van de stormvloedkering.  Voor de veerdienst verandert er niets. Wel zal de toegang naar het oosterstaketsel afgesloten blijven tot het einde van de werken aan de stormvloedkering.

De vuurtoren en de houten trap blijven wel bereikbaar. Het agentschap Natuur en Bos zal een alternatieve voetgangerslus creëren om dit gebied te bereiken.   

Mondmaskers

Beschermingsmaskers voor zorgpersoneel

08/04/20

Stad Nieuwpoort ontving een pakket beschermende gelaatsschermen. Deze speciale maskers waren bestemd voor het zorgpersoneel in Nieuwpoort.

Het maken en bedelen van de maskers gebeurt gratis en op vrijwillige basis door Makers Against Corona. De scholengroep Vives maakt deze gelaatsmaskers met een 3D-printer. 

De organisatie werkt vooral met donaties van particulieren en bedrijven.

Heropening Recyclagepark

Heropening recyclagepark

08/04/20

Op dinsdag 7 april 2020 ging het recyclagepark voor de eerste keer terug open sinds de maatregelen naar aanleiding van het coronavirus. Ook de ondergrondse containers voor papier/karton en glas werden opnieuw opengesteld.

Aan de heropening zijn strenge veiligheidsmaatregelen gekoppend. Deze vind je terug op onze website. 

Brandweer zorgsector

Brandweer Nieuwpoort steunt zorgpersoneel en bewoners De Zathe

08/04/20

Op woensdag 8 april 2020 bracht de brandweer van Nieuwpoort een bezoek aan woonzorgcentrum De Zathe. Uit respect voor het zorgpersoneel en om de bewoners aan te moedigen, zetten zij hun zwaailichten aan.

De actie kon op heel wat bijval rekenen. Heel wat zorgpersoneel en toeschouwers stonden aan de zijlijn (met de nodige afstand) te applaudisseren.