Naar inhoud
Nieuwpoort homepage

U bent hier: Nieuwpoort > Inwoner > Home

Nieuws

19/04/19

Deadline kandidaten adviesraden

Stad Nieuwpoort zet zich al jaren in op een efficiënte adviesradenwerking. Daarom ging de Stad vanaf januari op zoek naar verenigingen die een vertegenwoordiger willen afvaardigen of naar individu...

19/04/19

Hulp nodig bij het indienen van jouw personenbelasting?

Jouw gedeeltelijk vooraf ingevulde aangifte of jouw voorstel van vereenvoudigde aangifte is online beschikbaar vanaf begin mei. Je hebt hier toegang toe, ook al heb je jouw aangifte op papier (nog...

19/04/19

Paashaas op bezoek in het zwembad

Op zondag 21 april komt de paashaas vanaf 10 u. op bezoek in het stedelijk zwembad. De kinderen kunnen zich amuseren tijdens een reuze paaseirenduik. Voor de vinder van het 'Gouden Ei' wacht een e...

19/04/19

Meeste stadsdiensten gesloten op 22 april

Op maandag 22 april (paasmaandag) zijn de meeste stadsdiensten gesloten! 
De volgende diensten zijn wel op: zwembad ( 9 u. tot 17 u.) en het Bezoekerscentrum Westfront. De Kinderboerderij...

18/04/19

Wie wordt onze stagiaire communicatie?

De Dienst Communicatie is op zoek naar enthousiaste studenten communicatie en journalistiek. Binnen deze stage krijg je de kans om alle facetten van het communicatievak te ontdekken. 
We ...

In de kijker

Stad Nieuwpoort

Werken bij Stad Nieuwpoort

Wij zijn op zoek naar talent zoals jij!

Nieuwpoort Drivers Days

Nieuwpoort Drivers Days

Zaterdag 27 en zondag 28 april

Op en rond de zeedijk 

Erfgoeddag

Erfgoeddag

Zondag 28 april

10 u. tot 14 u.

WAK

Week van de Amateurskunsten

Maandag 27 april tot en met zondag 12 mei

Stadshalle - Zaal Geeraert 

Marinus

Compagnie Cecilia - Marinus

Vrijdag 3 mei

Centrum Ysrara - 20 u.

Gehoord en gezien

Digidokter

Digidokter in de bib

08/11/18

De digidokter komt maandelijks naar de bibliotheek. Hij zoekt naar oplossingen voor alle mogelijke problemen die men met een tablet, smartphone of digitale media kan ondervinden. De digidokter helpt ook met vragen in verband met het nieuwe digitaal loket. De digidokter komt naar de bibliotheek op maandag 6 mei en 3 juni van 10 u. tot 11.30 u. 

Barak

Tentoonstelling: barakken op het Koerseplein

19/04/19

Tot dinsdag 30 april 2019 belicht de tentoonstelling de geschiedenis van de ‘barakkenwijk’ op het Koerseplein. De expo is gratis te bezichtigen tijdens de openingsuren van de bibliotheek. 

Origami

Knutselen tijdens de workshop Origami

19/04/19

Op woensdag 10 april 2019 konden knutselliefhebbers zich creatief uitleven in de stedelijke bibliotheek. Onder begeleiding van mevrouw Anne Duthoy maakten alle deelnemers de meest kleurrijke en complexe figuren. 

Mantelhaven

De Mantelhaven organiseert Sneukelroute

19/04/19

Het mantelzorgcafé De Mantelhaven organiseert maandelijks activiteiten voor personen die zorgen voor een naaste. Telkens staat een ander thema centraal. Op maandag 6 mei 2019 wordt een heuse Sneukelroute in Nieuwpoort georganiseerd. De wandelroute start om 14.15 u. aan Het Sociaal Huis. Tijdens de ontspannende wandeling is er tijd voor een lekker hapje en drankje. Inschrijven kan tot donderdag 2 mei 2019 via hanne.hosten@nieuwpoort.be of tel. 058 22 38 11. 

Zeehond Nona

Vrijlating zeehond Nona

19/04/19

Op zondag 3 februari 2019 spoelde op het strand van Nieuwpoort een zeehond aan. De pup werd voor medische verzorging overgebracht naar het opvangcentrum SEA LIFE Blankenberge. Het stadsbestuur besliste om het dier te adopteren en noemde het dier Nona. Op vrijdag 21 maart werd het Nieuwpoortse adoptiezeehondje vrijgelaten vanop de slipway in de jachthaven, een populaire rustplek voor zeehonden.