Naar inhoud
Nieuwpoort homepage

U bent hier: Nieuwpoort > Inwoner > Home

Nieuws

10/10/18

Giftige blauwalgen gevonden in de waterlopen en oevers van de Koolhofput, Koolhofvaart en de Grote Beverdijkvaart

Er zijn opnieuw blauwalgen aangetroffen in de waterlopen en oevers van de Koolhofput, Koolhofvaart en de Grote Beverdijkvaart.
Daarom geldt er vanaf woensdag 9 oktober 2018 een verbod om ...

04/10/18

Veilig fietsen is belangrijk

Jaarlijks voert de Dienst Veiligheid, Preventie en Mobiliteit in de maand oktober een preventieve fietscontrole uit aan de Nieuwpoortse scholen. Dit in samenwerking met de wijkinspecteurs van de p...

04/10/18

Front(t)aal

Op vrijdag 26 oktober 2018 vormt Centrum Ysara om 20 u. opnieuw het decor voor Front(t)aal: een muziektheater over Nieuwpoort anno 1918 door de Koninklijke Katholieke Fanfare. 
Beleef Nie...

01/10/18

Kleine onderhoudswerken oktober

De onderhoudsaannemer start op maandag 1 oktober in Nieuwpoort en de deelgemeenten met een aantal kleinschalige onderhoudswerken. Door broodnodige wegenwerken zal er hier en daar wat beperkte hind...

In de kijker

Stad Nieuwpoort

Werken bij Stad Nieuwpoort

Wij zijn op zoek naar talent zoals jij!

Buren bij kunstenaars

Buren bij kunstenaars

19, 20 en 21 oktober 2018

Op verschillende locaties in Nieuwpoort

Oesterbeurs + NIBS

Oesterbeurs + Nieuwpoort International Boat Show

Vrijdag 19, zaterdag 20 en zondag 21 oktober 2018

Oesterbeurs > Vismijn

NIBS > Watersportlaan 11 

Herfstbijeenkomst

Herfstbijeenkomst senioren

Donderdag 25 oktober 2018

Centrum Ysara - 13.30 u.

Gehoord en gezien

Sportpas

Let's get fit met de sportpas!

21/09/18

Vanaf maandag 17 september 2018 ging het nieuwe sportpassenseizoen van start. De perfecte kans om van het uitgebreid sportaanbod te proeven: aquafitness, aquajogging, bootcamp, multimove, aquagym… Voor 20 sportbeurten betaal je € 25 (verzekering inbegrepen). 

Nieuwpoortse gewrochten

Nieuwpoortse Gewrochten: bijgeloof in de visserij

11/10/18

Tot donderdag 25 oktober kunnen bezoekers kennismaken met de taboes en het bijgeloof dat eigen is aan de vissersstiel. Alle tentoongestelde boeken kunnen na afloop van de tentoonstelling uitgeleend worden. De expo ‘Nieuwpoortse Gewrochten’ is gratis te bezichtigen tijdens de openingsuren van de bibliotheek.

Hondenweide

Eerste hondenweide is een feit!

11/10/18

In het Prins Mauritspark (op de hoek van de Dienstweg Havengeul & Louisweg) kunnen honden vanaf nu vrij rondlopen. Er gelden wel regels in verband met het opruimen van hondenpoep! Asociaal gedrag van de hond of van het baasje wordt ook niet getolereerd.

Groensculptuur

Goud voor Nieuwpoort op internationale bebloemingswedstrijd

11/10/18

Op de internationale bebloemingswedstrijd ‘Communities in Bloom’ heeft Nieuwpoort twee prijzen gewonnen. We werden er bekroond met 5 bloemen – goud, wat de hoogste prijs is en een prijs voor beste bebloeming. Onze stad scoorde op vlak van netheid, bebloeming, leefbaarheid en erfgoedbeleid. Ook het Groensculptuurfestival viel in de smaak. 

City

5 jaar City

16/10/18

Op donderdag 11 oktober 2018 vierde het cultuurcomplex City zijn 5de verjaardag. Ter gelegenheid van het vijfjarig bestaan werd de filmklassieker Cassablanca vertoond. Deze film werd door het publiek gekozen. Voor de voorstelling van start ging, werden nog enkele filmtickets verloot.