Naar inhoud
De Groote Oorlog

U bent hier: De Groote Oorlog > Evenementen > The Great War Remembrance Race

Print

The Great War Remembrance Race

GWRR

1918. Exact 100 jaar geleden kwam de Eerste Wereldoorlog ten einde. Het jaar 2018 staat overal ter wereld in het teken van het einde van deze Groote Oorlog. De Organisatie Gent-Wevelgem en Flanders Classics lanceren als eerbetoon een nieuwe koers in de regio die voor eeuwig gekenmerkt zal zijn voor zijn historisch strijdtoneel: The Great War Remembrance Race.

De GWRR gaat op vrijdag 24 augustus 2018 van start in Nieuwpoort. Op 29 oktober 1914 werd het IJzergebied onder water gezet. Nieuwpoort was hierdoor gedurende 4 lange jaren, tussen 1914 en 1918, het beginpunt van 40.000 km loopgraven. Dat maakt van Nieuwpoort een bijzonder geschikte locatie om het startschot te geven voor deze eendagswedstrijd die niet alleen de sporthelden van vandaag, maar ook de helden uit de Groote Oorlog op een respectvolle manier zal eren. 

Vanuit Nieuwpoort trekt het peloton naar de Westhoek. Passages doorheen Flanders Fields, met frontsteden als Passendale en Diksmuide, moeten de herinnering aan de Groote Oorlog levend houden. De eindstreep ligt in Ieper, de vredesstad bij uitstek.

Opgelet !

Het bezoekerscentrum Westfront is uitzonderlijk gesloten op 23 augustus vanaf 14 u. Op 24 augustus is het museum terug open vanaf 14 u.