Naar inhoud
De Groote Oorlog

U bent hier: De Groote Oorlog > Evenementen

Print

Evenementen

After War Dance Evening

8 december 2018 van 19.30 u. tot 23 u.

after war dance evening

2018 is een memorabel jaar. Het is maar liefst 100 jaar geleden dat er een einde kwam aan de Groote Oorlog. Toen er een halt kwam aan de gevechten, werd dit overal goed gevierd. Het was tijd om plezier te maken: weg tristesse, weg somberheid! Na de oorlog gingen de ‘Roaring Twenties’ van start, een periode van radicale maatschappelijke veranderingen en toenemende welvaart. Het was een tijd waarin men ten volle van het leven wou genieten en waarbij het uitgangsleven een centrale rol speelde.  Jongeren – vrij en ongetemd – dronken, rookten en dansten de hele nacht op nieuwe muziek als jazz. Voor deze ‘Flappers and Dappers’ waren wilde, zorgeloze nachten met veel drank het enige dat telde.  

In de jaren ’20 konden mensen zich ook eindelijk weer wat luxe veroorloven, wat zorgde voor een ware revolutie in de modewereld. Vrouwen knipten hun haar, rookten sigaretten in pijpjes en begonnen zich steeds uitdagender te kleden. De herengarderobe bestond uit een verzameling van keurige maatpakken en een of meerdere vilten hoeden.   

Beleef een swingende avond in ‘Roaring Twentiesstijl’  

Op zaterdag 8 december keert het bezoekerscentrum Westfront terug naar deze boeiende periode. Trek je dansschoenen aan, laat je meeslepen op live muziek en geniet van lekkere drankjes en fingerfood hapjes. Je kunt er bovendien heel wat inspiratie opdoen tijdens de dansdemonstraties charleston, swing en jazz.   

Wie vindt het nu niet leuk om zich te verkleden en een leuk kostuum aan te trekken? Ga tijdens dit themafeest verkleed als Flapper, Dapper of kies een ander Roaring Twentieskostuum. Voor de eerste 100 aanwezigen wordt een leuke attentie voorzien.


Praktische informatie

Wanneer? Zaterdag 8 december 2018 van 19.30 u. tot 23 u.

Waar? Bezoekerscentrum Westfront, Kustweg 2 

Prijs? € 15 (VVK) en € 17 (ADD)
          In de prijs zijn inbegrepen: een drankje en een drietal hapjes.

Tickets via Wesfront Nieuwpoort, Dienst Toerisme, Dienst Cultuur en online via www.westfrontnieuwpoort.be