Naar inhoud
De Groote Oorlog

U bent hier: De Groote Oorlog > Evenementen

Print

Evenementen

Geleid bezoek met gratis gids

geleid bezoek

Elke zondag van de maand juli & augustus organiseert het bezoekerscentrum Westfront een geleid bezoek met gratis gids.
Hiervoor betaal je enkel het toegangsticket tot het bezoekerscentrum. De gids krijg je er helemaal gratis bij. 

Opgelet: ipv zondag 5 augustus (Nationale Hulde Koning Albert I) kan je op zaterdag 4 augustus genieten van een geleid bezoek met gids.

Het geleid bezoek start om 10.30 u. in het bezoekerscentrum Westfront, Kustweg 2. 

Reserveren is niet nodig!
 

 

 

 

The Great War Remembrance Race

GWRR

1918. Exact 100 jaar geleden kwam de Eerste Wereldoorlog ten einde. Het jaar 2018 staat overal ter wereld in het teken van het einde van deze Groote Oorlog. De Organisatie Gent-Wevelgem en Flanders Classics lanceren als eerbetoon een nieuwe koers in de regio die voor eeuwig gekenmerkt zal zijn voor zijn historisch strijdtoneel: The Great War Remembrance Race.

Opgelet!

Het bezoekerscentrum Westfront is op 23 augustus 2018 uitzonderlijk gesloten vanaf 14 u. Op 24 augustus is het museum open vanaf 14 u.

 

Herfstnocturne ' Een blik in het verleden ' - Hendrik Geeraert ( door Luc Leye)

herfstnocturne

Altijd al benieuwd geweest naar het boeiende en indrukwekkende verhaal van de onderwaterzetting van de IJzervlakte tijdens de ‘Groote Oorlog’? Hoe men tijdens vier jaar beschietingen en bombardementen het Nieuwpoortse sluizencomplex operationeel wist te houden? Ken je het aangrijpende verhaal over luitenant Calberg of helmduiker Van Der Vreken? Doet de naam van kunstenaar Bastien een belletje rinkelen? 

Op zaterdag 22 september geeft de legendarische Nieuwpoortse oorlogsheld Hendrik Geeraert, vertolkt door Luc Leye, een antwoord op al deze en andere vragen.     De deuren van Westfront gaan open vanaf 18 u. zodat je vooraf nog een vrij bezoek kunt brengen aan de permanente tentoonstelling over de onderwaterzetting en de tijdelijke expo Een stad vol stellingen. Vergeet ook zeker het prachtige panoramische uitzicht bovenop het Koning Albert I-monument niet. De nocturne start om 19 u. en wordt afgesloten met een lekker drankje.    Wees er snel bij want de plaatsen zijn beperkt! 

Tickets € 7 -   VDP € 3,50

Tickets te koop online - bezoekerscentrum Westfront -  dienst Toerisme - dienst Cultuur