Naar inhoud

U bent hier: Cultuur Nieuwpoort > Programma & Tickets > Spinvis

Print

Spinvis – Trein Vuur Dageraad

Zaterdag 15 september 2018 | 20u | Centrum Ysara

Spinvis

Eenmansband Spinvis blijft dat bijzonder frisse project van Nederlander Erik De Jong. Inmiddels is het al 15 jaar geleden dat het brede publiek Spinvis leerde kennen met de hit Bagagedrager. In 2017 werd heel erg uitgekeken naar de nieuwe Spinvis. Eind april zag Trein Vuur Dageraad het levenslicht. 

De albumtitel klinkt mysterieus en dat is ook de bedoeling: “Als je 3 woorden bijeen zet, ontstaat een verhaal. Ik zocht 3 woorden, 1 lettergreep, 1 lettergreep, 3 lettergrepen. Toen bedacht ik Trein Vuur Dageraad, willekeurig. Al weet ik niet of je willekeurig iets kan bedenken. Eenmaal ik het had bedacht, vond ik dat daarin een verhaal zat. Daaruit zijn alle liedjes voortgekomen. 

De plaat begint met een opname uit een iPhone. Een korte schets van een gezongen melodie op wat net verzonnen regels. Dat was het zaadje waar jaren later een hele boom is uitgegroeid. Trein, vuur, dageraad… drie woorden die misschien zomaar bij elkaar waren gezet, maar vanaf dat moment onlosmakelijk werden als de dragers van een verhaal dat nog in de aarde sliep. Een verhaal over alles wat nog komen gaat.” 

Het verhaal komt tot ons in dertien stukken. Dertien nieuwe klassiekers die zich met geen pen laten omschrijven, behalve dan dat ze ‘Vintage Spinvis’ zijn.

In de loop der jaren ontving Spinvis diverse prijzen zoals de Popprijs, de Zilveren Harp en de Annie M.G. Schmidtprijs. Met zijn teksten en muziek heeft Spinvis een ‘prachtig muzikaal, talig en poëtisch oeuvre’ opgebouwd. Erik De Jong wil zijn nummers vooral ook live ten gehore brengen in theaters. Hiertoe vormde hij een liveband bestaande uit muzikanten van verschillende generaties die hem begeleiden tijdens zijn reis doorheen België en Nederland.

Tickets Centrum Ysara


          Centrum Ysara
          Dienstweg Havengeul 14
          8620 Nieuwpoort-Bad

          Tickets:
          VVK €14 - ADD €16,50 

          -26 jaar & 60-plus:
          VVK €12 - ADD €14,50

          Jeugdvoordeelpas:
          VVK €7 - ADD €8,25