Naar inhoud

U bent hier: Cultuur Nieuwpoort > Binnenkort > 25/01 - Madame Rosa

Print

HETGEVOLG - Madame Rosa

Zaterdag 25 januari 2020 | 20 u. | Centrum Ysara

 Gratis inleiding om 19.15 u. 

Madame Rosa

Deze toneelbewerking van het boek La vie devant soi van Emile Ajar gaat over Rosa, een verouderde ex-prostituee van joodse afkomst die de concentratiekampen heeft overleefd en voor de kinderen zorgt van haar jongere ex-collega's. Aan het eind van haar leven zijn bijna alle kinderen de deur uit. Ze heeft alleen nog haar lieveling Momo, een Berbers weesjongetje dat graag zou weten wie zijn ouders zijn.

De gezondheid van Rosa gaat echter zienderogen achteruit. De rollen worden omgekeerd en Momo moet voor madame Rosa zorgen, die gaandeweg de controle over haar leven verliest. 

De verfilming kende in 1977 een onwaarschijnlijk succes in Frankrijk. De film met Simone Signoret won een Oscar voor beste niet-Engelstalige film. 


Stefan Perceval herwerkte de tekst van Ajar in een theaterversie voor Chris Lomme, een van onze meest geprezen Vlaamse actrices, en de Hartenspelers van HETGEVOLG

"Met deze voorstelling willen we laten zien hoe plezierig mensen kunnen samenleven ondanks hun verschillen. Madame Rosa doet een appel op onze solidariteit. Omdat het een noodzaak is om lief te hebben."

Tickets

Klik hier voor tickets

 

webshop Centrum Ysara & City


Contact:

Dienst Cultuur
Valkestraat 18
8620 Nieuwpoort
058 79 50 00
cultuur@nieuwpoort.be
 
Openingsuren:
Elke werkdag
van 8u tot 12u
van 13u tot 16u

Volg ons op Sociale Media:
>> Facebook