Nieuw jeugd- en sportcomplex

Het nieuwe jeugd - en sportcomplex in de Dudenhofenlaan moet het centrale punt worden voor de Nieuwpoortse sportievelingen én jongeren. In het toekomstige complex zal de nodige sport - en jeugdinfrastructuur aanwezig zijn.

Aandacht voor sport en spel

Het nieuwe sportcentrum moet iedereen aanzetten om nog meer te bewegen en te sporten. In het complex wordt een polyvalente indoorhal voorzien. Deze kan dienen voor tal van sporten. Ook sportlessen zullen hier plaatsvinden. Daarnaast zal een ruime sanitaire blok aanwezig zijn, toegankelijk voor onze lokale (sport)verenigingen.

Jeugd boven

Het jeugdcentrum met bijhorende speelruimte zal volledig in het teken van de jeugd staan. Zo wordt de ruimte gebruikt voor creamomenten, de Techniekacademie, de naschoolse opvang, huiswerkbegeleiding etc. Ook worden een polyvalente ruimte en centrale groenzone voor de speelpleinwerking voorzien.

Er komt ook een nieuw jeugdhuis. Daar kunnen jongeren elkaar ontmoeten. De Uitleendienst verhuist naar een afzonderlijke ruimte. Verenigingen, scholen en particulieren kunnen hier materiaal ontlenen voor een feest of evenement.

Extra parking met bergruimte

Er wordt ingezet op de toegankelijkheid van het Jeugd- en Sportcomplex. Zo komen er extra parkeerplaatsen én een ruime fietsberging. Voor het project voorziet de Stad 13 miljoen euro. De bouw van het complex zal starten in het najaar 2021. Tegen eind 2023 zou het project afgewerkt moeten zijn