Mountainbikeparcours Michel Pollentier

Het Nieuwpoortse mountainbikeparcours Michel Pollentier is 33 km lang. Ongeveer 50% van dit traject loopt via onverharde wegen.

Deze route is goed onderhouden, biedt een mooie afwisseling en wordt gekenmerkt door verschillende ondergronden: polders, duinen én strand. Ideaal voor beginnende én gepassioneerde fietsers. Dankzij de goede toegankelijkheid kunnen ook handbikers het nieuwe parcours ontdekken.

Het parcours loodst je langs de mooiste plekjes van Nieuwpoort en is volledig geïntegreerd in het routenetwerk van Sport Vlaanderen.

Dankzij de uniforme bewegwijzering kun je vlotjes van de ene naar de andere kustgemeente rijden. Het parcours knoopt zelfs aan met het mountainbikeparcours van Diksmuide. Onze kustregio sluit hierdoor mooi aan op het hinterland.

Opgelet: Tijdens de bouw van de nieuwe tennisindoorhal wordt een deel van het offroad mountainbikeparcours gebruikt om materiaal op te bergen. Daarom wordt tijdelijk een alternatieve route voorgesteld. Deze loopt langs de Juul Filliaertweg.