Kunstprijs 2021: Paravent

In 2021 willen we weer uit ons kot komen. Daarom hoopt Dienst Cultuur uit te pakken met extra veel kunst in de openbare ruimte. 

De tweejaarlijkse kunstprijs staat dit jaar open voor Street Art: afbeeldingen (geen tekst alleen) aangebracht met paintmarker, spuitbus, penselen of borstel. De bijhorende tentoonstelling loopt van 3 juli tot en met 31 augustus en zal heel wat kijklustigen lokken.

Er is een prijzenpot voorzien van maar liefst 1300 euro.  De inschrijvingen zijn afgelopen.

De juryleden voor de Kunstprijs zijn ondertussen bekend: Bjørn Van Poucke en Sammy Slabbinck.

Bjorn Van Poucke Al vijftien jaar ijvert Bjørn Van Poucke mee voor een grotere erkenning van street art(ists) In 2011 organiseerde hij daarvoor het eerste Belgische street art-festival en sindsdien was hij – alleen al in eigen land – betrokken bij de creatie van meer dan 250 murals. In 2016 werd hij door de stad Oostende benaderd om een street art-evenement in elkaar te boksen: The Crystal Ship groeide in geen tijd uit tot het grootste openluchtkunstenfestival van het land, met Van Poucke nog steeds aan het roer.

Na het schrijven van twee internationale bestsellers voor uitgeverij Lannoo, Street Art Today (2016) en Street Art Today 2 (2019), richtte de curator mee de creatieve hub All About Things op. Die koppelt avontuurlijke kunstenaars aan dito merken en steden, en runt daarnaast ook Ruby Gallery, een Brusselse stek voor zowel opkomende als gevestigde kunstenaars die graag buiten de lijnen kleuren. Tot slot wordt Van Poucke vaak gevraagd om te praten op kunstfestivals alsook op universiteiten en hogescholen.

Sammy Slabbinck

Collage artist & re-animator noemt Sammy Slabbinck (Brugge, 1977) zichzelf. Hij creëert dynamische composities door bestaande vintage foto’s met hedendaagse elementen te combineren. Hij knipt, verrast, speelt met proporties, overdrijft, maakt opmerkelijke combinaties van moderne idealen met retro beelden. Vaak met gevoel voor humor; Magritte meets Monty Python.  Naast eigen werk maakt hij ook illustraties voor kranten en magazines (DeMorgen, De Standaard, Der Spiegel etc), reclamacampagnes (Gucci, Hermes oa ) en albumcovers (Leonard Cohen, Intergalatic Lovers etc.).