Theaterfestival Komt dat zien!

Onder de noemer Komt dat zien! zorgt Nieuwpoort deze zomer voor hoogstaand theater, gespreid over 3 dagen. Op 16, 17 en 18 juli 2021 strijkt het theaterfestival neer op een aantal bijzondere locaties in Nieuwpoort-Stad. De stad doet dienst als decor voor de verschillende voorstellingen.  

Alle theateropvoeringen vinden plaats in een intieme setting en het aantal plaatsen is beperkt. Tickets reserveren kan vanaf maandag 14 juni 2021 om 12 u.

Vrijdag 16 juli
Comedyshow met Joost Van Hyfte
Voorstelling om 20 u.

De immer enthousiaste Joost Van Hyfte heeft z’n eigen genre op de kaart gezet: culinaire comedy. Hij serveert je comedy waarbij het water je in de mond zal lopen en laat zich graag leiden door het publiek.

“Ik heb een menukaart in mijn kop zitten, zoek in het begin van de avond welk ‘vlees’ ik in de kuip heb en pas mijn set aan terwijl ik bezig ben.”

Locatie: basisschool De Vierboete (Potterstraat)
Tickets: € 3

Zaterdag 17 juli 
Theaterwandeling “Doe niet zo sapiens” met Hans Van Cauwenberghe, Michael Pas ea.
Voorstelling om 15 u., 15.45 u. en 16.30 u.

Een groep jager-verzamelaars confronteert je op uitdagende en humoristische wijze met de manier waarop de mens zich sinds de agrarische revolutie steeds dieper in de nesten heeft gewerkt. Zes acteurs spelen op 3 verschillende locaties. Het publiek wandelt van de ene locatie naar de andere!

Locatie: Omgeving Koolhofput
Tickets: € 3

 

Zaterdag 17 juli 
Buitenspektakel “Alles in brand!” (door Arne Sierens)
Voorstelling om 21 u. ! Indien volzet, extra voorstelling om 17.30 u.!

Op weg naar de jaarlijkse brandweerviering zitten de brandweerkapitein en zijn team plots vast in een grote kettingbotsing. Tijdens de viering moeten de speeches en de oproep bij mensen om vrijwilliger te worden absoluut doorgaan, alsook de hommage aan de inmiddels gepensioneerde topbrandweerman Willy mag niet worden uitgesteld.

De aanwezige collega’s komen hierdoor ongepland aan het woord… Ambulancière Isabelle, stagiair Randy, sergeant Jeremy en Willy laten iedereen enthousiast meeleven over wat dat feitelijk is om brandweermens te zijn.

Met: Mareille Labohm, Willy Herremans, Stefaan De Winter & Veerle Malschaert

Locatie: Atheneum Nieuwpoort
Tickets: € 5

 

Zondag 18 juli
Verteltheater Kleine Verhalen voor Grote Oren (door Audrey Dero/Christine Verheyden)
Voorstellingen om 10 u. (vanaf 2,5 jaar) en 11.15 u. (vanaf 5 jaar)

Bosverhalen.
Wolfverhalen.
Verhalen om te lachen.
Verhalen om te boeien.
Verhalen voor kleine en grote oortjes,
voor jonge alsook oudere oogjes.

Locatie: Tuin Pastoriewoning
Tickets: € 2 pp. of € 5 voor een bubbelticket tot 5 personen

 

 

 

Zondag 18 juli 
Circustheater “Dom” door Charel en co (voor iedereen vanaf 5 jaar)
Voorstelling om 14 u. ! Indien volzet, extra voorstellig om 16 u. !

In ‘Dom’ ontmoet je ‘De’ Charel: een bijzondere artiest die zichzelf en alles daaromheen best geweldig vindt. Een podiumbeest in hart en nieren. Dat het vorige keer misging zit hem dwars en daarover komt hij nu vertellen en vertonen. Daarover heeft hij geschreven, gerijmd, geknutseld en gedacht. ‘Dom’ is eigenzinnig interactief clownesk vertel- en circustheater met rolbanen, blaaspijpen, een haai en ook walvis maar bovenal één boodschap: ‘De Charel is niet dom, dat is hij nie; de Charel is genie!’.

Locatie: basisschool de Vierboete (Potterstraat)
Tickets: € 2 pp. of € 5 voor een bubbelticket tot 5 personen

Zondag 18 juli 
Muziektheater Don Juan, een opera (DESCHONECOMPANIE)
Voorstelling om 20.30 u. ! Indien volzet, extra voorstelling om 17 u. ! 

Drie acteurs, een zangeres en een pianist breken Mozarts opera Don Giovanni helemaal open en mixen schaamteloos met live vertalingen en tekst uit Molière's Don Juan.

Iemand is er in geslaagd om, in vrede met zichzelf, steeds te volgen wat zijn lusten hem ingeven. Anderen leven met een ander idee over de liefde. Toch dringt zo iemand binnen in je leven, in je bed, op je huwelijksdag, in je idee van eeuwige trouw. Een toegankelijke opera voor een breed publiek, met een snelle opeenvolging van lichtvoetige verkleedpartijen en misverstanden, aria's van verstilde emotionele momenten en indrukwekkende ensembles: Komt dat zien!

Locatie: Atheneum Nieuwpoort
Tickets: € 5

Don Juan