Kamafront

Tijdelijke tentoonstelling tot 22 mei 2022 

De gelauwerde cartoonist, kunstenaar en stand-upcomedian Kamagurka werd in mei 65 jaar en viert dat met een bijzonder nieuw project in Nieuwpoort.

De tentoonstelling Kamafront in Westfront, onder het Albert I-Monument, zet een spot op  Oud-Nieuwpoortenaar Luc Zeebroek aka Kamagurka. Met 65 nieuwe werken en reportages gebaseerd op 65 verrassende ontmoetingen in Nieuwpoort reflecteert hij op z’n herinneringen aan Nieuwpoort uit z’n kindertijd en nieuwe belevenissen van vandaag.

Kamafront geeft een originele inkijk in Kamagurka’s leefwereld als geboren Nieuwpoortenaar, maar evenzeer als veelzijdig kunstenaar en performer.

Kamafront for kids

Kamagurka wil ook de allerkleinsten zot maken van Nieuwpoort. In het bezoekerscentrum Westfront kan iedereen tussen 8 en 12 jaar daarom de innerlijke artiest in zich naar boven halen. Bij een bezoek aan de tentoonstelling krijgen kinderen een tekenblad, een potlood en kunnen ze zelf creatief aan de slag gaan.

Kamagurka heeft een leuke opdracht in gedachten. Hij pikte er twee van zijn filmpjes uit waar jonge bezoekers aandachtig naar kijken en luisteren. Daarna mogen ze een mooie tekening maken over dit filmpje.

Na afloop van de tentoonstelling kiest Kamagurka zijn favoriete tekeningen en krijgen de deelnemende kids een leuk KamaKADO.

Tickets

  • Volwassen: € 9,50 p.p.
  • Jongere (7- 26 j.): € 5/p.p.
  • Onder 7 j.: gratis
  • Inwoners van Nieuwpoort: € 7 p.p.
  • Groepstarieven (min. 20 pers.):

     - Volwassen groepen: € 8/p.p.

     - Scholen: € 3,50/p.p.

Het bezoek aan de permanente tentoonstelling en de toegang tot het panorama boven het Albert I-monument zijn inbegrepen in het ticket.