Infonummer Coronacrisis

Federale overheid   

Antwoorden op algemene vragen over het coronavirus vindt u op de referentiesite van de federale overheid www.info-coronavirus.be.     

Heeft u nog vragen:  

    • Bel 1700 - elke werkdag van 9 tot 19 uur
    • Kies corona (2) in het keuzemenu

Stad Nieuwpoort  

Stad Nieuwpoort heeft een infonummer voor vragen over de Nieuwpoortse maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus.

Bent of kent u iemand die hulp nodig heeft? Dan kijken we of wij u verder kunnen helpen! 

Opgelet: dit nummer is niet bedoeld voor klachten.

 

De belangrijkste websites zijn de volgende:Andere belangrijke hulplijnen

Voor meer specifieke informatie:

 

Contact tracing 

Contactopvolging is een belangrijk hulpmiddel om een opflakkering van het virus te vermijden. Contact tracing begint met de vaststelling dat u symptomen hebt zoals koorts, hoesten en kortademigheid.

Blijf in dat geval meteen thuis, bel uw huisarts en meld de symptomen die u op dat moment hebt. Uw huisarts zal het nodige advies geven en je telefoonnummer vragen. Probeer zelf al een lijst te maken van de mensen met wie u de voorbije dagen contact hebt gehad. Denk hierbij aan wie u tegenkwam vanaf twee dagen voordat u symptomen had (collega’s, vrienden, gezinsleden etc.). Uw contactenlijst bevat bij voorkeur naam, telefoonnummer, adres, geboortedatum en e-mailadres. Uw huisarts verwittigt intussen de bevoegde instanties zodat de contactopvolging snel kan opstarten.

Een medewerker van de overheid, een contact tracer, neemt vervolgens contact met u op. Dat kan telefonisch via 02/ 2141919, brief, e-mail en sms via het nummer  8811. Er wordt enkel via die nummers contact met u opgenomen.

De informatie die u doorgeeft, wordt enkel gebruikt om het nodige advies te kunnen geven aan uw contactpersonen. De contactpersonen op uw lijstje krijgen uw naam niet te horen als ze opgebeld worden.