Gft-container

De groene rolcontainers voor de inzameling van groente-, fruit- en tuinafval zijn uitgerust met een chip die de aangeboden hoeveelheid gft weegt en registreert. Dit maakt een tarifering op maat van de gebruiker mogelijk en reduceert de hoeveelheid huishoudelijk restafval.

Duidelijk tarief

U betaalt één tarief op basis van de aangeboden hoeveelheid afval. De grootte van de container of het aantal keer dat u deze buiten plaatst, zijn niet van tel. Hoe minder afval u meegeeft, hoe minder u betaalt. Op termijn is het veel voordeliger om gft selectief aan te bieden dan dit afval met het huishoudelijk restafval mee te geven.

Eenvoudig betalen

U ontvangt een aanrekening met de vraag om een voorschot (van € 22 tot € 50) te betalen op basis van het type en het aantal containers die u wilt gebruiken. Wanneer de ophaalwagen uw container leegmaakt, wordt het afval gewogen en geregistreerd. Hierdoor vermindert uw tegoed. Wanneer uw tegoed zakt onder € 10, volgt een nieuwe betalingsuitnodiging.

Wenst u een gft-container?

Neem contact op met de afvalintercommunale IVVO: tel. 057 21 41 60, info@ivvo.be of www.ivvo.be.  U kunt kiezen voor een draagemmer van 40 liter of rolcontainers van 140 of 240 liter.

Zakjes?

Vroeger voorzagen we groene biodegradeerbare zakken als inliner in de gft-containers en dit enkel voor keukenafval van horecazaken. Deze zakken werden opgebruikt tot einde voorraad.  
Sinds dit jaar werken we met papieren gft-zakjes voor die iedereen kan aankopen.  Deze zakjes bestaan uit cellulose en zijn perfect vergistbaar.
Reden van omschakeling : biodegradeerbare zakjes bevatten nog altijd een aandeel petrogene plastics en composteren onvoldoende snel op industriële schaal.

de verkoop van papieren gft-zakken loopt als volgt :

  • Papieren zakken voor Gft klein formaat ( 8 l) kosten 6,0 euro per rol van 80 zakken.
  • Papieren zakken voor Gft groot formaat ( 45 l) kosten 8,0 euro per rol van 20 zakken.

De kleine zakken zijn bedoeld om de kleine gft keukenemmer van 8 liter proper te houden.
De grotere zakken passen in de gft container van 40 liter die in horecazaken worden gebruikt om het keukenafval in de keuken apart te verzamelen en vervolgens na elke service deze zak uit te halen en in de gft container te deponeren.  Zo blijft de 40 liter container proper in de keuken (nodig volgens HACCP-normen). 

Deze zakken worden verkocht op het recyclagepark