Gft-container

De groene rolcontainers voor de inzameling van groente-, fruit- en tuinafval zijn uitgerust met een chip die de aangeboden hoeveelheid gft weegt en registreert. Dit maakt een tarifering op maat van de gebruiker mogelijk en reduceert de hoeveelheid huishoudelijk restafval.

Duidelijk tarief

U betaalt één tarief op basis van de aangeboden hoeveelheid afval. De grootte van de container of het aantal keer dat u deze buiten plaatst, zijn niet van tel. Hoe minder afval u meegeeft, hoe minder u betaalt. Op termijn is het veel voordeliger om gft selectief aan te bieden dan dit afval met het huishoudelijk restafval mee te geven.

Eenvoudig betalen

U ontvangt een aanrekening met de vraag om een voorschot (van € 22 tot € 50) te betalen op basis van het type en het aantal containers die u wilt gebruiken. Wanneer de ophaalwagen uw container leegmaakt, wordt het afval gewogen en geregistreerd. Hierdoor vermindert uw tegoed. Wanneer uw tegoed zakt onder € 10, volgt een nieuwe betalingsuitnodiging.

Wenst u een gft-container?

Neem contact op met de afvalintercommunale IVVO: tel. 057 21 41 60, info@ivvo.be of www.ivvo.be.  U kunt kiezen voor een draagemmer van 40 liter of rolcontainers van 140 of 240 liter.