Etalages vol blokjes in Nieuwpoort

1
jul
2020

Kinderen gaan tijdens de tocht op zoek naar kleine Clicformers bouwwerkjes, verstopt achter winkelruiten in Nieuwpoort-Stad. Maar liefst 56 handelszaken nemen deel aan de Etalagezoektocht. In elk van deze zaken staat een Clicformers bouwwerkje met een letter bij. Door de combinatie van  bouwwerk en letter correct te koppelen aan een handelaar, plaats je de letters in de juiste volgorde. Samen vormen die een passende zin.

De Clicformers Etalagezoektocht moet de lokale handelaars in het historisch centrum extra in de kijker plaatsen, verklaart schepen van Lokale Economie Ann Gheeraert (CD&V):

“De impact van de coronacrisis laat zich zwaar voelen. Stad Nieuwpoort streeft ernaar om onze ondernemers zo goed mogelijk te ondersteunen. Een mooie actie als de Clicformers Etalagezoektocht waarbij gezinsvriendelijk entertainment wordt gelinkt aan economisch reveil past zeker in dat plaatje. In het centrum bevinden zich eerder speciaal- en detailzaken.. Mensen zullen nu letterlijk tot vlak voor de winkelruiten gebracht worden. Perfect op maat van deze handelszaken dus.”

Karel Debouvry, voorzitter van de Lokaal Economische Raad, sluit zich hierbij aan:

“Met deze originele actie willen we bezoekers en bewoners op een speelse wijze kennis laten maken met het rijke aanbod aan winkels in de stad. Velen kennen het grote aanbod in Nieuwpoort-Bad terwijl ook Nieuwpoort-Stad over een sterke variëteit aan lokale winkels beschikt. Ook het West-Vlaamse ondernemerscentrum OC West onderschrijft de meerwaarde van deze actie. We konden rekenen op een subsidie van 5.000 euro.”

Deelnameformulieren voor de Clicformers Etalagezoektocht zijn verkrijgbaar bij de handelaars, in het bezoekerscentrum Westfront en het toeristisch infokantoor in Nieuwpoort-Bad. Deelname is gratis. Wie het ingevuld formulier binnenbrengt in Westfront of bij de Dienst Toerisme krijgt trouwens al meteen een leuk geschenkje. Of wint misschien één van de vele Clicformers bouwdozen die per week verloot worden.

Leuke workshops voor kinderen

Als extra worden twee Clicfomers themaworkshops georganiseerd. Met respect voor de veiligheidsvoorschriften werken deelnemers samen aan verschillende grote Clicformers bouwwerken. Er is een workshop op 14 juli en 11 augustus 2020. Inschrijven gebeurt via visit-nieuwpoort.be of bij de Dienst Toerisme, telkens max. 2 weken vooraf.  Elke woensdag van de vakantie staat voor kinderen ook een demonstratie ‘Papieren Bloemen’ op het programma.

Meer belevenistips staan in het zomerpocket Beleef Nieuwpoort, veilig uit je kot!, verkrijgbaar bij Toerisme Nieuwpoort en de Nieuwpoortse horecazaken. Alles kan ook geraadpleegd worden op www.visit-nieuwpoort.be.

Uitkijken naar ‘Bouwen aan het Front’

De Clicformers Etalagezoektocht en de workshops vormen een alternatief voor en knipoog naar Bouwen aan het Front. Deze originele doe-expo in het bezoekerscentrum Westfront had op 27 juni 2020 van start moeten gaan. Kinderen konden er aan de slag met Clicformers constructies van imposante bouwwerken uit de drie Frontsteden, gecombineerd met grote speelhoeken van Clicformers. 

Omwille van de coronamaatregelen en de voorschriften inzake hygiëne en sociale afstand kan de expo deze zomer niet doorgaan. Deze wordt uitgesteld naar volgend jaar, te bezoeken vanaf de paasvakantie 2021.