Mantelhaven

De Mantelhaven is een maandelijks praatcafé voor en door mantelzorgers. U kunt er lotgenoten ontmoeten en ondersteuning krijgen. Elke maand is er een vorming of activiteit rond een ander thema.

Voor wie?

Inwoners die ondersteuning en hulp bieden aan hun zorgbehoevende partner, ouder, kind, vriend, buur of kennis. Dit kan gaan van één keer per week boodschappen doen tot hulp bieden bij de dagelijkse activiteiten of in het huishouden.

Er wordt graag kennis gemaakt met zoveel mogelijk mantelzorgers, zowel jong als oud en ongeacht de ziekte of beperking van de persoon voor wie u zorgt.

Waar?

Het Sociaal Huis, Astridlaan 103

Programma?

  • 5 december 2022: maken van een bloem- of kerststuk 
  • 9 januari 2023: nieuwjaarsreceptie
  • 6 februari 2023: taart en koffie + infomoment premies


Meer info?

Extra vorming voor mantelzorgers

Sibe organiseert op dinsdag 6 december 2022  in samenwerking met de mantelzorgverenigingen verschillende informatieve, interactieve vormingen voor mantelzorgers. In Nieuwpoort staat een infosessie rond medicatiegebruik op het programma.

Waar kunt u voorschriften terugvinden? Mag u als mantelzorger medicatie afhalen? Tijdens deze infosessie wordt dieper ingegaan op het medicatieschema, de rol van een huisapotheker en het elektronisch voorschrift. Meer info over alle infosessies en inschrijven via www.samenisbeter.be/acties/vormingen-voormantelzorgers, tel. 059 41 67 61 of lies@samenisbeter.be

De vorming is gratis en vindt plaats in Centrum Ysara, Dienstweg Havengeul 14, en dit van 13.30 tot 16.30 u.