Cultuur in de kijker - Zomer vol Kunst

Gif Mo Chette - Fietstocht

Gif mo Chette tijdens een fietstocht in Nieuwpoort-Stad, Ramskapelle en Sint-Joris. Enkele opvallende breikunstwerken sieren er de pleinen en geven het geheel een kleurrijke en vrolijke uitstraling. Gerealiseerd door de leden van ‘Ferm’ Ramskapelle, Gezinsbond Nieuwpoort en enkele enthousiaste breiliefhebbers. Download jouw fietskaartje of haal er eentje bij de Dienst Toerisme.

Deze kunstroute wordt gedurende de zomer nog verder uitgebreid. Op de fietsroute is er namelijk plaats voor nog meer breiwerk! Wil jij ook wildbreien?  Stuur een mailtje naar cultuur@nieuwpoort.be  met je gegevens en we bezorgen je alle info.

Tour Elektriek - stadswandeling

Dit kleurrijke parcours doorheen de stad brengt je langs elektriciteitskastjes die een indrukwekkende make-over kregen. Deze 10 Street Art kunstwerken in maritiem thema werden gerealiseerd door artiesten van het kunstenaarscollectief TreepackDownload jouw folder met de route hieronder of haal er eentje op bij de Dienst Toerisme.

Hedendaagse Kunstwerken in Nieuwpoort

Nieuwpoort is een kunstminnende stad waar heel wat pareltjes uit de hedendaagse kunst de openbare ruimte vervolledigen. Omdat onze kuststad met zijn boeiende geschiedenis en prachtige natuur de inspiratiebron van de kunstenaar was, maakt de plek waar het werk staat onvermijdelijk ook deel uit van het kunstwerk zelf. Je kunt de werken dan ook het beste beleven door er zelf ter plaatse naar te gaan kijken. Met dit plannetje willen we jou die ervaring schenken. Download jouw plannetje of haal er eentje op bij de Dienst Toerisme.

Week van de Amateurkunsten in Quarantaine

Week van de Amateurkunsten is oorspronkelijk een initiatief om lokale amateurkunstenaars te stimuleren om met hun werken naar buiten te komen. Gezien de omstandigheden riepen we de kunstenaars echter op om net het tegenovergestelde te doen en met hun werken binnen te blijven. We plaatsen niet de kunstenaars, maar wel de kunstwerken in quarantaine! Veilig en wel achter glas in de etalages van o.a. Centrum Ysara en City

Nieuwe seizoen Centrum Ysara & City 2020-2021

Sinds maart 2020 bleven we met z'n allen massaal 'in ons kot' en bij mooi weer begonnen we spontaan te tuinieren in 'onzen hof'. Ook bij onze medewerkers werd naarstig geplant... een gloednieuw programma!
De data van deze voorstellingen zijn onder voorbehoud. De ticketverkoop start pas in september. De pakketkorting vanaf 4 voorstellingen valt dit jaar weg.  Wij hopen jullie in het najaar terug te mogen verwelkomen!

 

Ga op zoek naar het verleden van de Westhoek

Nieuwpoort Verbeeldt

Wist je dat je op de website van Westhoek Verbeeldt heel wat beelden uit het verleden van de Westhoek kunt bekijken? Herbeleef het Nieuwpoort van toen via stadszichten, klasfoto's, postkaarten, foto's van gebeurtenissen, verenigingen en nog veel meer. Misschien herken je iemand op de foto of weet je nog meer erover te vertellen? Laat het ons zeker weten!

Benieuwd? Neem een kijkje op: www.nieuwpoortverbeeldt.be