Bereikbaarheid Westfront

Het bezoekerscentrum ligt te midden van enkele sobere maar aangrijpende aandenkens aan het oorlogsgeweld. Links staat het Britse Memorial to the missing, achteraan de Franse gedenkzuil en het IJzergedenkteken. Zij vormen de eerste aanzetten voor een vredestuin.

MET DE WAGEN

Vanaf de E40, afrit 3, Nieuwpoort
Volg richting Nieuwpoort-Stad. Draai rechts af aan de lichten, de Pellikaanstraat in en rijd door tot aan de rotonde. Neem de tweede afslag richting sluizen en neem op de volgende rotonde de vierde afslag. U vindt het bezoekerscentrum aan uw rechterkant.

Vanuit richting Diksmuide
Brug over de E40 dwarsen en daarna de wegbeschrijving als hierboven volgen.

Vanuit richting kust De Panne / Koksijde
Volg de Kustweg richting Nieuwpoort. Bij aankomst op het grondgebied Nieuwpoort gaat u aan de lichten met de Kinderlaan rechtdoor (Elisalaan). Rijd door tot aan de rotonde en neem de eerste afslag, de Albert – Laan in. Neem op de volgende rotonde in Nieuwpoort-Stad de derde afslag richting de sluizen en neem op de vierde afslag op de volgende rotonde. U vindt het bezoekerscentrum aan uw rechterkant.

Vanuit richting Nieuwpoort-Stad / Oostende
Volg de Kustweg richting Nieuwpoort-Stad. Je vindt het bezoekerscentrum aan uw linkerkant.

MET HET OPENBAAR VERVOER

Er is een bushalte op de lijn Nieuwpoort - Diksmuide (lijn 41) en op de lijn Oostende - Veurne (lijnen 68 en 69) direct bij het bezoekerscentrum. De dichtste halte voor de kusttram is aan de Kaai (halte Nieuwpoort-stad) op zo'n 500 m. van Westfront. Deze laatste halte, die zowel door de kusttram als door de verschillende vermelde buslijnen wordt bediend, is volledig toegankelijk voor mensen met een motorische of visuele beperking.

Voor een juiste uurregeling verwijzen we graag naar www.delijn.be.

 

 PARKING

Westfront Nieuwpoort beschikt niet over een eigen parkeerplaats. Parkeren kan het makkelijkst op de parking Kaai, net aan de overkant van de Langebrug of in de omliggende straten.