Belpop Bonanza fietsroute

Met de Belpop Bonanza fietsroute kunt u op muzikale ontdekkingstocht gaan die De Panne, Koksijde, Nieuwpoort en Veurne verbindt. De route is 40 km lang en brengt fietsers naar 16 plekken in deze 4 gemeentes die onlosmakelijk verbonden zijn met muziek.

Op elke locatie vinden fietsers een bordje met een QR-code terug. Als u de code scant met een smartphone of tablet, krijgt u een film- of audiofragment te zien met leuke anekdotes over de lokale muziekgeschiedenis. Van Will Tura tot Samson en Gert, van Seaside festival tot de hardcore scene.  

Het plan van de route is verkrijgbaar bij de toeristische infopunten van De Panne, Koksijde, Nieuwpoort en Veurne. U kunt het parcours ook gratis downloaden via deze pagina of via  www.belpopbonanza.be.

De Belpop Bonanza fietsroute is een project van Viertoren, de intergemeentelijke samenwerking tussen De Panne, Koksijde, Nieuwpoort en Veurne. De route werd uitgestippeld door Jan Delvaux en Jimmy Dewit, alias DJ Bobby Ewing, die al jaren onder het label ‘Belpop Bonanza’ theatershows, televisie en radio maken over de Belgische popmuziek.