Begraafplaatsen

Naar de digitale grafzoekerVerlenging van een concessie online aanvragen

Nieuwpoort telt 3 burgerlijke begraafplaatsen.

Digitale grafzoeker: rustplaatsen van overleden personen in kaart

Via de website www.grafzoeken.eu kunt u aan de hand van de naam op een snelle en eenvoudige manier de laatste rustplaats van een overledene terugvinden. Hoe verloopt de zoekopdracht?

  1. U klikt op www.grafzoeken.eu
  2. U klikt één van de drie Nieuwpoortse begraafplaatsen aan. Als u dit niet weet, kunt elk van de drie begraafplaatsen stap voor stap overlopen. Klik dan bij elke zoekopdracht een andere begraafplaats aan.
  3. Vul de naam in van de overledene (voor-en familienaam of één van beide namen). Weet u de exacte schrijfwijze niet, vul dan enkel de eerste letters van naam in en klik op zoeken.
  4. U kunt daarna de overlijdensdatum invullen. Als u dit niet weet, dan kunt u dit veld overlaten. Weet u enkel het jaartal en niet de precieze datum, dan kunt u ook enkel zoeken op het jaartal.
  5. Klik op zoeken.  

Vindt u iemand niet terug, neem dan contact op met de Dienst Bevolking. Zo kunnen de kaarten en gegevens verder verfijnd worden. 

Concessie verlengen

De einddatum van de huidige concessie is raadpleegbaar via www.grafzoeken.eu.

Het aanvraagformulier vindt u hier rechts bij de documenten. Verstuur het ingevulde formulier via de post of via mail bevolking@nieuwpoort.be. De dienst bevolking neemt daarna met u contact op.

Aanvraag toelating tot begraven voor uitvaartcentra

Stad Nieuwpoort beschikt over de Webagenda begraafplaatsen van de firma Centric.

Uitvaarcentra hebben via de app of via de website https://www.begraafplaatsagenda.nl 24/24 en 7/7 zicht op de beschikbaarheid op de 3 begraafplaatsen. Zo is er de mogelijkheid om in samenspraak met familie een tijdstip van de plechtigheid onmiddellijk te reserveren. 

Hebt u als uitvaartcentrum nog geen login? Vraag uw bedrijfstoegang aan via bevolking@nieuwpoort.be. U vindt hier de handleiding.

Naar de digitale grafzoekerVerlenging van een concessie online aanvragen