Advies rond opvoeden

Opvoeden is een belangrijke taak in het dagelijkse leven van gezinnen. Soms lukt opvoeden goed, maar soms zijn er twijfels en vragen.

Praten met iemand die luistert, kan steun geven.
 

Waarom? 

  • Omdat u nood hebt aan steun.
  • Omdat u een antwoord wil op jouw opvoedingsvragen.
  • Omdat u een aantal tips krijgt die opvoeden gemakkelijker maken.
  • Omdat u uw verhaal kunt brengen.
  • Omdat u uw relatie met uw kind kunt verbeteren.

 

Advies nodig?  

Opvoedingslijn

Uw kind opvoeden gaat niet vanzelf. De perfecte opvoeding bestaat immers niet. Als u het even niet meer weet, is er De Opvoedingslijn.

 

OSiO - Ouders Steunen in Opvoeden

Kinderen opvoeden is een belangrijke taak, maar verloopt niet altijd even gemakkelijk. De pedagogisch medewerkers van OSiO (Ouders Steunen in Opvoeden) staan steeds klaar om u – indien nodig – advies aan te reiken.

VOOR WIE?

Alle (groot-, pleeg-, plus-)ouders of professionelen die in Nieuwpoort wonen en behoefte hebben aan iemand die luistert, ondersteunt, informeert of adviseert. Je kunt er terecht met een opvoedingsvraag, voor tips om de relatie met uw kind te verbeteren, informatie rond een bepaald thema (eten, slapen, bedplassen, gedrag etc.) of gewoon om uw verhaal eens te doen.

WANNEER?

Enkel op afspraak. Neem vrijblijvend contact op met OSiO en/of maak een gratis afspraak via tel. 057 22 62 89 of OSiO@votjeugdhulp.be

 

Zin om bij te leren? 

De Opvoedingswinkel Oostende organiseert jaarlijks meerdere infoavonden. Deze infoavonden omvatten verschillende onderwerpen omtrent opvoeden of actuele problemen die zich stellen in het opvoedingsproces. Sinds vorig jaar zijn zij een samenwerkingsverband aangegaan Kinderwens vzw.

Kinderwens vzw wil ouders vanaf de kinderwens op maat voorbereiden, ondersteunen en begeleiden. Ze houden daarbij steeds rekening met het toekomstige kind.

Deze samenwerking resulteert in een aantal infoavonden die specifiek gericht zijn op het thema kinderwens. Meer info op www.kinderwens.org. De info avonden i.s.m. Kinderwens kunnen online gevolgd worden en zijn volledig gratis.  

Bij interesse kunnen (toekomstige) ouders zich inschrijven via het e-mailadres info@huisvanhetkindlouisa.be.