Naar inhoud
Nieuwpoort homepage

U bent hier: Nieuwpoort > Toerisme > Nieuws > Buren bij kunstenaars

Buren bij kunstenaars

2017-10-18 - Buren bij kunstenaars

 In het weekend van 20, 21 en 22 oktober vindt in de provincie W.-Vlaanderen “Buren bij kunstenaars” plaats. Dit artistiek project wordt ook in het Département du Pas-de Calais (op 7, 8 en 9/10) en in het Département du Nord (op 13, 14 en, 15/10) georganiseerd. In Nieuwpoort kun je kennis maken met het creatieve talent van volgende amateurkunstenaars:
Rose Mie Christiaen, Louisweg 70: werk in keramiek, hout of steen, non-figuratief
Eddy Dekeyser, Pelikaanstraat 26: potlood, houtskool, acryl en hout
Bij Mamézon Louisweg 70: ontdek een nieuwe wereld vol subtiele details, met werk van Nancy Van Wichelen, Gerdi Zwaan en Nadine Leeman...
Liene Maes, Elf Juliwijk 36: collagetechniek, papier op doek
Chris Missiaen, Arsenaalstraat 19: raku-keramiek, beeldentuin, demonstratie
Tavares E Sousa Hernani en Rika Van Belleghem, Dudenhofenlaan 100: sculpturale keramiek, glassieraden
Melle Van Lysebeth, Albert I-laan 79a: lichtobjecten in porselein
Het kunstenaarscollectief Open Atelier2014 stelt in zaal Berquin in de stadshalle werk voor van Christa Corneillie, Marie De Beuckelaer, André Deketelaere, Christiaan Hautekeete, Marc Macq, Christine Morisse, Lut Rossy en Simonne Stellamans.

Bij de dienst toerisme vind je een brochure waarin alle deelnemende kunstenaars uit de provincie terug te vinden zijn. Ook online via www.burenbijkunstenaars.be
Wie 3 ateliers of meer bezoekt tijdens het burenweekend, en het ingevulde kaartje opstuurt, maakt kans op een bon van € 250 voor een etentje bij een West-Vlaamse topchef. Uit de inzendingen worden 3 winnaars geloot.
INFO: 0800 20 021