Naar inhoud
Nieuwpoort homepage

U bent hier: Nieuwpoort > Toerisme > Ontspannen > Evenementen > ComingWorldRememberMe

ComingWorldRememberMe

CWRM

In opdracht van de Provincie West-Vlaanderen bereiden kunstenaar Koen Vanmechelen en vzw Kunst samen de land art installatie ComingWorldRememberMe voor. Dit project kadert in het grootschalig herinneringsproject Gone West/Reflections on the Great War.
Herdenken, helpen, reflecteren en verbinden: dat zijn de vier hoofddoelstellingen van CWRM.

Tijdens de periode 2014-2018 kunnen mensen wereldwijd workshops volgen om samen 600.000 beeldjes te maken uit klei: één beeldje voor iedere gesneuvelde op Belgische bodem. Alle beeldjes samen zullen uiteindelijk de land art installatie CWRM vormen op het niemandsland van de frontzone rond Ieper.

Wil je deel uitmaken van dit project? Kom dan zelf een beeldje maken in ons vast atelier in Nieuwpoort in de historische site Bommenvrij. Een peter- of meterschap kost 5 euro. De helft van dit bedrag wordt rechtstreeks doorgestort naar een van onze twee goede doelen dat kinderen helpt die zich door huidige oorlogssituaties in fysieke en/of psychische nood bevinden. De andere helft wordt gebruikt om de land art installatie te realiseren. Elke peter en meter ontvangt een gepersonaliseerd certificaat met hierin een dog-tag met CWRM-stempel. Ook bij elk beeldje hoort een dog tag met daarop de naam van de peter of meter en de naam van een van de slachtoffers opgenomen in de ‘Namenlijst’ die het In Flanders Fields Museum samenstelt.

In de site van het atelier zijn er ook twee expo-ruimtes die vrij te bezoeken zijn door onze peters en meters. In de benedenruimte krijgen al onze deelnemers van midden januari 2016 tot april 2018 een simulatie van de uiteindelijke land art installatie ComingWorldRememberMe te zien.
Op de bovenruimte worden dit jaar twee foto-tentoonstellingen ingericht. Van eind februari 2016 tot eind september 2016 kunnen de deelnemers hier terecht voor een expo rond de film Human van Yann Arthus-Bertrand. Van half oktober tot eind december 2016 tonen we de reeks ‘Where the Children Sleep’ van fotograaf Magnus Wennman.


Adres:
Schoolstraat 48
Nieuwpoort

Openingsuren:
vrije toegang voor individuele deelnemers van dinsdag tem zaterdag telkens van 13u30 tot 18u
workshops voor groepen (> 6 personen) op aanvraag

Meer informatie:
cwrm@vzwkunst.be
www.comingworldrememberme

 

Vorige maand Volgende maand januari 18
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Het weer in Nieuwpoort