Naar inhoud
Nieuwpoort homepage

U bent hier: Nieuwpoort > Inwoner > Wonen > Toegankelijk Nieuwpoort > Mobiliteit > Voorbehouden parkeerplaatsen

Voorbehouden parkeerplaatsen

Enkel personen met een beperking die in het bezit zijn van een ‘blauwe kaart’ mogen voorbehouden parkeerplaatsen gebruiken. De kaart is persoonlijk en mag niet gebruikt worden als u niet zelf in het voertuig zit. U moet uw kaart vooraan in het voertuig leggen op het dashboard met het symbool van de rolstoel zichtbaar. U herkent een voorbehouden parkeerplaats aan het rolstoelsymbool en een blauwe markering op de grond, en het blauwe parkeerbord met het rolstoelsymbool.

Iedere gemeente beslist zelf hoeveel en waar er voorbehouden parkeerplaatsen worden aangelegd en of die betalend zijn of niet.

Parkeerreglement Nieuwpoort

Betalend parkeren

In de zones betalend parkeren in Nieuwpoort zijn alleen de voorbehouden parkeerplaatsen voor personen met een handicap gratis.

Voorwaarden:

  • De parkeerkaart moet goed zichtbaar geplaatst zijn aan de voorruit van de auto.
  • De houder van de parkeerkaart moet aanwezig zijn hetzij als bestuurder, hetzij als passagier.

Lijst voorbehouden parkeerplaatsen Nieuwpoort

Lijst voorbehouden parkeerplaatsen april 2017 (PDF, 129 kB)

Stadsplan (PDF, 434 kB)

Navigeer en Parkeer

Op www.navigeerenparkeer.be vindt u het overzicht van alle voorbehouden parkeerplaatsen in West-Vlaanderen. U kunt zoeken op gemeente, afmetingen en positie. De voorbehouden parkeerplaatsen kunnen ook als 'nuttige plaats' toegevoegd worden op GPS-toestellen van TomTom, Garmin en Mio.