Naar inhoud
Nieuwpoort homepage

U bent hier: Nieuwpoort > Inwoner > Noodplanning > Update 3: Gemeentelijk rampenplan afgekondigd

Update 3: Gemeentelijk rampenplan afgekondigd

Update 3 - 27 december - 24u

Door hevige rukwinden is in de Meeuwenlaan een torenkraan omvergewaaid. Het gevaarte bracht heel wat schade toe aan twee appartementsgebouwen en daarnaast vielen er ook 5 slachtoffers.

Residentie Mosselbank werd het ergst getroffen. De gemeentelijke crisiscel besloot in overleg met een bouwkundig ingenieur om de 7de, 8ste en 9de verdieping van het gebouw onbewoonbaar te verklaren. Momenteel is er geen kans op instortingsgevaar, maar toch mag niemand het gebouw nog betreden. In Residentie Morgenzon is er geen instabiliteitsschade, maar het gebouw heeft wel te kampen met waterschade.

De torenkraan zal zo vlug mogelijk verwijderd worden door de bevoegde firma’s. Alvorens men hieraan kan beginnen, worden de andere twee compartimenten (compartiment 2 en 3) van Residentie Mosselbank geëvacueerd. Er moeten ook betonblokken uit deze residentie weggehaald worden en de 6de en 7de verdieping moeten gestut worden. Daarenboven moet het dakterras van Residentie Morgenzon gestut worden.

!!Opgelet: De ondergrondse parking van Residentie Mosselbank wordt afgesloten en is niet langer toegankelijk!!

De torenkraan zorgde voor 1 dodelijk slachtoffer, 1 slachtoffer in kritieke toestand en 2 lichtgewonden. De personen die lichtgewond raakten, zijn ondertussen ontslagen uit het ziekenhuis. Er was ook nog een 5de slachtoffer dat in shock verkeerde, maar dat geen concrete letsels vertoonde.

De procureur F. Jodst is ter plaatse en heeft een deskundige aangesteld.

Het noodnummer T 058 22 44 21 en het e-mailadres nood@nieuwpoort.be blijven actief tot 24 u. Het noodnummer is op donderdag 28 december opnieuw bereikbaar vanaf 8 u.