Naar inhoud
Nieuwpoort homepage

U bent hier: Nieuwpoort > Inwoner > Noodplanning > Update 1: gemeentelijk rampenplan afgekondigd

Update 1: gemeentelijk rampenplan afgekondigd

Update 1 - 27 december - 20u

Op woensdag 27 december 2017 werd omstreeks 18u05 een oproep ontvangen bij de hulpcentrale met de melding dat er door hevig stormweer een torenkraan omgevallen is in de Meeuwenlaan in Nieuwpoort-Bad. De crisiscel is bijeengekomen en alle disciplines volgen de situatie op de voet. De hulpdiensten zijn ter plaatse. Het Rode Kruis is present en zal de buurtbewoners transporteren naar Centrum Ysara waar er nachtopvang voorzien zal worden. Een expert-ingenieur werd opgeroepen om de stabiliteit van de getroffen residentie te onderzoeken

De kraan viel op twee gebouwen die recht tegenover elkaar stonden. De drie bovenste verdiepingen van residentie Mosselbank werden zwaar beschadigd. De bewoners van dit compartiment worden momenteel geëvacueerd. Van de andere residentie werd enkel het dakappartement geraakt. Daarnaast werden drie auto’s in de straat geraakt. De site en de omgeving rond de torenkraan werden afgesloten. De Albert I-laan is momenteel niet toegankelijk. De Franslaan blijft wel toegankelijk.

Er zijn 5 slachtoffers gevallen, wij betreuren 1 dodelijk slachtoffer. Het parket is ter plaatse.
Wij vragen alle mensen om uit de buurt te blijven van de getroffen site zodat de hulpdiensten hun werk kunnen doen.

Het noodnummer T 058 22 44 21 is steeds bereikbaar. Er kan ook gemaild worden naar nood@nieuwpoort.be. Alle berichtgevingen kunnen nagelezen worden op onze website www.nieuwpoort.be. Volg ons op Facebook ‘Stad Nieuwpoort’, Twitter ‘StadNieuwpoort’ en Instagram ‘Stad_Nieuwpoort en gebruik #nieuwpoort.