Naar inhoud
Nieuwpoort homepage

U bent hier: Nieuwpoort > Inwoner > Noodplanning

Noodplanning

Incident torenkraan - Update 11

4 januari 2018

Op donderdag 4 januari 2018 is de Franslaan opnieuw open in beide richtingen. De perimeter rond de getroffen site werd herbekeken en ziet er vanaf vandaag als volgt uit:
De Meeuwenlaan is afgesloten vanaf de Franslaan tot aan de Albert I-Laan met uitzondering van de inrit van garage van Residentie Morgenzon (kant Albert I-laan). De inrit van de parking van Residentie Morgenzon in de Franslaan blijft onbereikbaar. Ook de parkings ter hoogte van Residentie Mosselbank zijn volledig afgezet tot aan de eerste ingang van deze residentie.

Enkele parkings in de Franslaan ter hoogte van Residentie Nereïden zijn nog steeds afgesloten en dit indien er nog brokstukken naar beneden zouden vallen. De in- en uitrit van de parking Nereïden in de Franslaan zijn wel terug open.

Maandag 8 januari starten er verschillende privé-aannemers met de schadebeperkende herstellingswerken aan Residenties Morgenzon en Mosselbank.

 

Hoge waterstanden naar aanleiding van springtij

3 januari 2018

Het Agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust heeft gemeld dat het waterpeil in Nieuwpoort om 14u de kaap van 5,83 bereikt had. Er is pas sprake van een kritieke toestand als het waterpeil de 6,30 m haalt. Er worden vandaag geen verdere problemen verwacht met het stormweer. Het water zal dalen en de wind zal gaan liggen. Het aanbieden van zandzakjes aan particulieren wordt daarom ook niet nodig geacht.

De situatie wordt wel op de voet gevolgd en indien het nodig zou zijn, zullen de gepaste maatregelen meteen genomen worden. Nieuwe updates over het stormweer zullen bijgevolg op de website van de stad verschijnen.

De brandweer roept ook op om in geval van stormschade te bellen naar het nummer 1722 (beschikbaar vanaf 20 u.) en het nummer 112 vrij te laten voor dringende medische hulp.
 

Dreiging bres langs de IJzer

3 januari 2018

Ter hoogte van het jaagpad aan de parking van de Yserstar, bij de Brugse Steenweg, heeft men een bres in de dijk opgemerkt. Waterwegen en Zeekanaal Nv zullen onder toezicht van stad Nieuwpoort structurele maatregelen nemen. De situatie is onder controle en de bres vormt geen gevaar.
Door de herstellingswerken zal er geen doorgang zijn op het jaagpad vanaf de Iepersluis tot Sint-Joris.