Naar inhoud
Nieuwpoort homepage

U bent hier: Nieuwpoort > Inwoner > Cultuur > The Way I See The Sea > Oxygen

Oxygen | Zuurstof voor de jeugd

Oxygen | Zuurstof voor de jeugd

Axel Decock

Toen Kristou jaren geleden de eerste keer in La Trinité-sur-Mer (Zuid-Bretagne) kwam om de internationale zeilwedstrijd Spi Ouest te volgen, raakte hij in de ban van een prachtig donkerblauw jacht, de Oxygen BEL 685. De boot kwam uit Nieuwpoort en de bemanning voer onder leiding van skipper Axel Decock, een ervaren wedstrijdzeiler die zich bij voorkeur liet omringen door een leergierige en gepassioneerde crew. Niet zelden studenten uit de zeevaartschool, die tegen een stootje konden. Oxygen is geïnspireerd op een foto van Axel Decock, die zeer expliciet inzoomt op het team aan boord van het schip.

≈≈≈"Oxygen | Zuurstof voor de jeugd brengt hulde aan Axel Decock die als wedstrijdzeiler een indrukwekkend internationaal palmares bijeen heeft gevaren. Om deel uit te maken van zijn crew, moest je uit het juiste hout gesneden zijn. Zijn jongens hadden steevast een passie voor de zee, omarmden het wedstrijdvaren en waren niet te beroerd om de boot ook nog eens van de ene naar de andere wedstrijdplaats te convoyeren. Veel Belgische wedstrijdzeilers hebben aldus via Nieuwpoort en de Oxygen hun eerste stappen richting het echte wedstrijdvaren gezet." ≈≈≈

Materiaal

Acryl op gerecycleerd dacron zeildoek
Alle werken zijn behandeld met een onzichtbare nano-coating voor polyester-textiel, teneinde ze waterafstotend te maken, en te beschermen tegen UV en vuil.

Vorige maand Volgende maand januari 18
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
contact


Dienst Cultuur

Valkestraat 18 8620 Nieuwpoort
cultuur@nieuwpoort.be
058 79 50 00

Elke werkdag bereikbaar van
8u tot 12u en van 13u tot 17u

Vind ons leuk op Facebook:
>> Cultuur Beweegt
>> Centrum Ysara & City

Op zoek naar tickets voor
Centrum Ysara & de City?
www.cultuurnieuwpoort.be

Centrum Ysara & City