Naar inhoud
Nieuwpoort homepage

U bent hier: Nieuwpoort > Inwoner > Cultuur > The Way I See The Sea > Michel never stops

Michel never stops

Michel never stops

Michel Kleinjans

De Roaring Forty 1 en 2 zijn wereldberoemde raceboten, met vaste ligplaats Nieuwpoort. Heel het internationale racecircuit kent de boten dankzij Michel Kleinjans, de skipper en het absolute enfant terrible van de Belgische zeilwereld. Geen enkele landgenoot zeilde een erelijst van overwinningen bijeen als Michel Kleinjans. Vooral zijn zeges in solo-oceaanraces spreken tot de verbeelding van menig beginnend solozeiler. Kristou portretteert Kleinjans als de stugge zeiler, blik vooruit en met een gedrevenheid die zegt: Michel never stops. Omdat hij de reputatie heeft bij meteorologische depressies door te gaan waar anderen het voor bekeken houden.

* met dank aan © Pit De Jonge voor het beeldmateriaal

≈≈≈ Kristou omschrijft Michel Kleinjans als een mysterie. “Er is bij Michel, net als bij alle grote zeilers, die voortdurende trek naar de oceaan. Maar wat hem apart maakt, is die drang om het altijd helemaal alleen te willen doen. Hij is niet de meest spraakzame zeiler in het circuit en laat nooit echt merken dat hij wil winnen. Maar diep in hem schuilt wel degelijk een grote competitiedrang die enkel te vergelijken is met de zegedrift van een toptennisser of een formule 1 piloot.” ≈≈≈

Materiaal

Acryl op gerecycleerd dacron zeildoek
Alle werken zijn behandeld met een onzichtbare nano-coating voor polyester-textiel, teneinde ze waterafstotend te maken, en te beschermen tegen UV en vuil.

Vorige maand Volgende maand januari 18
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
contact


Dienst Cultuur

Valkestraat 18 8620 Nieuwpoort
cultuur@nieuwpoort.be
058 79 50 00

Elke werkdag bereikbaar van
8u tot 12u en van 13u tot 17u

Vind ons leuk op Facebook:
>> Cultuur Beweegt
>> Centrum Ysara & City

Op zoek naar tickets voor
Centrum Ysara & de City?
www.cultuurnieuwpoort.be

Centrum Ysara & City