Naar inhoud
Nieuwpoort homepage

U bent hier: Nieuwpoort > Inwoner > Cultuur > The Way I See The Sea > Iedereen Optimist!

Iedereen Optimist!

Iedereen Optimist!

Iedereen ooit bij Bloso

Iedereen Optimist is een werk met een dubbele betekenis. Kristou maakte een bijna grafische montage van een vloot Nieuwpoortse optimistjes, de bekende bootjes met gele gaffeltuigjes waarmee duizenden kinderen hun eerste zeilervaring beleefden. Het schilderij verzinnebeeldt het optimisme bij de jeugd. De optimistjes op het doek varen naar alle windstreken, als symbool voor alle jonge zeilers die later over de hele wereld zullen uitzwermen. Tegelijk is het werk een wake up call voor alle doorgewinterde zeilers. Moge zij uit de herinneringen aan hun eigen jeugd de inspiratie putten om jongeren te laten kennismaken met de schoonheid en de magie van het zeilen.

≈≈≈ "Kristou doet via dit werk een oproep aan iedereen die in zijn of haar jeugd in Nieuwpoort kennismaakte met de zeilsport. Heb je een leuke anekdote of een mooi jeugdverhaal, laat het ons weten! De beste verhalen krijgen een plaats in de afsluitende catalogus van de expositie, die in september verschijnt. De auteur van het allerbeste verhaal wint een dagtrip op een zeiljacht met skipper Kristou. ≈≈≈

Materiaal

Acryl op gerecycleerd dacron zeildoek
Alle werken zijn behandeld met een onzichtbare nano-coating voor polyester-textiel, teneinde ze waterafstotend te maken, en te beschermen tegen UV en vuil.

Vorige maand Volgende maand januari 18
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
contact


Dienst Cultuur

Valkestraat 18 8620 Nieuwpoort
cultuur@nieuwpoort.be
058 79 50 00

Elke werkdag bereikbaar van
8u tot 12u en van 13u tot 17u

Vind ons leuk op Facebook:
>> Cultuur Beweegt
>> Centrum Ysara & City

Op zoek naar tickets voor
Centrum Ysara & de City?
www.cultuurnieuwpoort.be

Centrum Ysara & City