Naar inhoud
Nieuwpoort homepage

U bent hier: Nieuwpoort > Inwoner > Cultuur > The Way I See The Sea > Eén zee, geen grenzen

Eén zee, geen grenzen

Eén zee, geen grenzen

Steven Desloovere

Tijdens de jaarlijkse Internationale Nieuwpoortweek ontvangt de stad honderden jongeren van over de hele wereld om samen hun geliefde sport te beoefenen. Het schilderij One Sea, No Frontiers staat symbool voor alle jonge mensen die ooit in Nieuwpoort hebben gezeild en verbroederd. Hun boten dragen in de zeilen de lettercodes van de landen van herkomst. Kristou zoomt in op deze codes en voegt er een aantal toe van landen die zeker niet vertegenwoordigd zijn tijdens de Nieuwpoortweek. Landen in oorlog, waar mensen massaal op de vlucht slaan en – o ironie – vaak veroordeeld zijn tot gammele bootjes op de Middellandse Zee.

≈≈≈ De kunstenaar draagt dit werk op aan Steven Desloovere, een groot oceaanzeiler en directeur van VVW Jachthaven Nieuwpoort. Steven is tevens een van de drijvende krachten achter de Nieuwpoortweek en heeft op die manier zijn stad mee op de internationale kaart gezet. Een gegeven waar de vaak veel te bescheiden inwoners van Nieuwpoort niet bij stilstaan als ze begin juli de honderden zeilbootjes zien voorbijvaren in de Havengeul. ≈≈≈

Materiaal

Acryl op gerecycleerd dacron zeildoek van de zeilboot White Wizard
Alle werken zijn behandeld met een onzichtbare nano-coating voor polyester-textiel, teneinde ze waterafstotend te maken, en te beschermen tegen UV en vuil.

Centrum Ysara & City contact


Dienst Cultuur

Valkestraat 18 8620 Nieuwpoort
cultuur@nieuwpoort.be
058 79 50 00

Elke werkdag bereikbaar van
8u tot 12u en van 13u tot 17u

Vind ons leuk op Facebook:
>> Cultuur Beweegt
>> Centrum Ysara & City

Op zoek naar tickets voor
Centrum Ysara & de City?
www.cultuurnieuwpoort.be

Vorige maand Volgende maand januari 18
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31