Naar inhoud
Nieuwpoort homepage

U bent hier: Nieuwpoort > Inwoner > Cultuur > Boulev'Art - 12 augustus 2017 vanaf 14u30

Straattheaterfestival Boulev'Art

Zaterdag 12 augustus 2017 - vanaf 14.30 u.

Boulev'art is een topevenement met lokale, nationale en zelfs internationale artiesten, zowel voor kinderen als voor volwassenen. Improvisatietheater, verteltheater voor kinderen, poppentheater, mimetheater, circus, mime, en lichtspektakels treden op!

De toegang is gratis.
Boulev'art speelt zich af op en rond het Marktplein van Nieuwpoort.

Heel wat te beleven, voor jong en oud!

Humor, magie, improvisatietheater, circus, levende standbeelden, acrobatie en stuntwerk van de bovenste plank! Artiesten van eigen bodem, maar ook internationale kleppers komen speciaal naar Nieuwpoort om bezoekers te trakteren op een goedgevulde dag van enthousiasme, verwondering, ontspannen en genieten. Het wordt een dag waarop jong en oud ogen te kort zullen hebben!

Kleurrijke zones

Het straattheatergebeuren vindt plaats in verschillende kleurrijke zones op en rond het Marktplein. Kies je favoriete acts uit en begeef je tijdig naar de juiste zone. Deze zones worden aangeduid a.d.h.v. gekleurde ballonnen.

Naast de vaste speelplaatsen op en rond het Marktplein en de graspleinen van de Onze-Lieve-Vrouwkerk passeren ook verschillende walking acts de revue. 

 

Grondplan Boulev'art

Programma

B-Road Bastards - 14 u. (60 min.) - Mobiel Hendrikaplein - trein - Marktplein

B-Road Bastards

In 2013 kregen 3 bevriende muzikanten het gekke idee om een trio op te richten dat enkel in steden zou spelen die beginnen met de letter B... Omdat deze energieke gipsy versies van bekende en minder bekende nummers op gitaar, saxofoon en cajon wel in de smaak vielen, besloot het drietal om af en toe de letter B voor de naam van de stad te kleven. Vandaag heten ze u welkom in "the place to B... Nieuwpoort!"

Atelier Flexible - 14u30-18u30 (doorlopend) - Kerkstraat

Atelier Flexible

Deze voormalige marktwagen herbergt verschillende leuke activiteiten:

CINEMA: In de mobiele cinema bieden wij verrassende filmprogramma's aan voor groot en klein. Wij brengen de wereld van de kortfilm tot bij het publiek op een originele en intieme manier.

 

Friends of Crusoë - 14u30-19u30 (doorlopend) - Grasplein kerk

Friends of Crusoë

Deze installatie "Friends of Crusoe" is een combinatie van mechanische spelletjes, verschillende puzzels en grote automaten. 20 verschillende structuren voor een ruimte van 300 m², uitgedacht voor een breed publiek. "Friends of Crusoe" is een speelervaring voor alle leeftijden, waar je geest de vrije loop kan gaan en uitgedaagd wordt door puzzels die de ziel van onze automaten zijn. Een interactieve installatie, zonder handleiding. Experimenteren en exploreren zijn vitale onderdelen van elk onderdeel van onze installatie.

Kip van Troje - Poëtisch kapsalon - 14u30. - 17u30. (doorlopend) - Zone Grime

Kip van Troje - Poëtisch kapsalon

Wij betoveren iedereen met een gek, grappig, feestelijk, kunstzinnig of donzig kapsel.

Onze kappers zijn niet enkel haarartiesten, het zijn ook kakelende babbelaars. Van wachtrij tot klant: iedereen hoort gedichten, kan meezingen met staartjes-rap, luistert naar verhaaltjes, speelt mee met een knip-en-krol-woordspel en noem maar op.

Pluimen, draadjes, mini-cupcakes, discoballetjes, bloemen, veren, blaadjes, lepels, stokjes, eenden, vlinders, vogels, diamanten, knopen-en-kralen, piraten, nesten, tule, linten en alle kleuren van de regenboog sieren jouw nieuwe look.

MOES (1,5-5 jaar) - 14u30 (50 min.) | ook om 16u20 - Grasplein kerk-tent

Moes

Op de vloer staat een appelboom en drie kastjes. De kastjes herbergen levendig keukengerei en gekke machines. Zij spelen het verhaal van appels tot Moes. Moes is een poëtische voorstelling vol fantasie voor 1,5 tot 5 jarigen. De grote bewegingen en de verrassende geluiden spreken de kleintjes aan, terwijl het verhaal de oudere kinderen meevoert. Een fijne voorstelling die ontroert in zijn eenvoud en verrast met zijn finesses.

Waarschuwing: na het zien van Moes kan het zijn dat uw keukengerei thuis tot leven komt...

Zeeboenk (6+) - 14u30 (30 min.) | ook om 16u & om 17u30 - Geeraertplein

Zeeboenk

Monster aan voor deze voorstelling voor en over (klein)mannen met baarden en loze meisjes (die willen gaan varen). Trek je zuidwester wat dieper over je oren, stop je pijp met gedroogd zeewier en nem nog een gulzige beet van uw ranzige tweebak. Landrotten blijven beter aan land.

Heb je zeebenen? Welkom aan boord en geniet van de zeelucht, proef het zout op uw lippen, voel het rollen van het schip en zie het schuim hoog opspatten over de boeg. Laat je zeemijlen ver meevoeren over woelige baren en word meegezogen in een duizelingwekkende maalstroom van vers verzonnen visserslatijn.

Living Statues Project - 14u45 (40 min.) | ook om 15u50, 17u & 18u20 - Lindeboom

Living Statues Project

In de vermakelijke "You, Me and the Others" act staat interactie met het publiek centraal. De artiesten zorgen voor een adembenemende en onvergetelijke visuele ervaring. De realistische standbeeldpersonages in hun echt fantastische kostuums zijn zowel uniek als intrigerend. 

Ouderopvang "De Merlinakes" - 15u00-19u00 (doorlopend) - Grasplein kerk

De Merlinakes

Tijd voor jezelf, met broer, zus, vrienden... maar wat met de ouders? Geen paniek, wij zorgen voor uw mama, papa, oma & opa. 'De Merlinakes' verlost u even van het gezeur, de vele zorgen en de bemoeienissen.

We bieden kwaliteitsvolle opvang aan met permanent toezicht, leuke activiteiten en ieder half uur een vieruurtje met koffie.

(Opvang erkend door 'Kind en Gezin')

Gran Teatro Dentro - 15u00 (15 min.) | ook om 16u, 18u, 19u & 20u30 - Mobiel

Gran Teatro Dentro

Pop-up theater uit Italië. Fausto Barile is een fantastische figuur die iets speciaals verbergt in zich. Wees niet bang, hij is altijd bereid jou zijn innerlijke wereld te tonen. We weten allemaal dat in onze buik een borrelende massa zit van gedachten, angsten, stemmingen en emoties. Fausto opent liever zijn buik dan zijn mond: hij ontknoopt zijn jas en hemd om zijn buik wijd open te spreiden en te tonen dat daar een theater zit met publiek, podium en licht.

En de show? Een opeenvolging van attracties, eigenaardigheden, komische en poëtische alledaagse gebeurtenissen: het inwendig theater.

 

 

 

Viva Victor (5+) - 15u00 (40 min.) | ook om 18u - Zone Beiaard

Viva Victor

Victor is jarig en krijgt van het publiek een cadeau dat uiteindelijk zijn leven zal veranderen...

"Viva Victor" is een poëtische clownerievoorstelling vol visuele en absurde humor met veel publieksinteractie rond, op en in een caravan. Voor jong en oud vanaf vijf jaar.

Sassafras - 15u00 (20 min.) | ook om 16u & om 17u - Atelier Flexible-Kerkstraat

Sassafras

LIVE VERTELLINGEN: "Dit is het verhaal van een meisje dat een vogel werd. Het was niet gepland, en het was al zeker niet mogelijk, maar het gebeurde toch..." Hoe kunnen we nog samenvallen met onze normale zelf, als het mysterie de wereld voor onze ogen omhult? Een beeldende vertelling over een dorp dat beroerd wordt door een raadselachtige transformatie.

Tekst en live tekeningen door illustratrice Sassafras De Bruyn.

Magie de Paris - 15u15 (30 min.) | ook om 16u15 & om 17u30 - Zone College

Magie de Paris

Onder en voor deze replica van de Eiffeltoren valt deze act vol France close-up magie niet te missen. In een Bourgondische sfeer, met wijn en stokbrood, is het publiek daadwerkelijk onderdeel van vreemde tovenarij. Jong en oud laten zich van heel dichtbij verrassen door tal van klassieke geheimen, die in een zeer verfrissend jasje zijn gestoken. Diverse korte optredens zorgen voor een komen en gaan van het publiek. Magie de Paris staat niet alleen voor "magie met de Franse slag", maar zeker ook voor  "ultieme tovenarij op top niveau".

 

Automatarium - 15u30 (60 min.) | ook om 20u - Zone Small World

Automatarium

Automatarium is een installatie geïnspireerd op de kermisattractie van automaten die in beweging schieten als je er een munt in stopt, zoals je die voor het eerst zag in de late negentiende, begin twintigste eeuw.

In deze installatie zitten artiesten in individuele boxen, gemaakt uit wood en acryl (om oude gebouwen te imiteren) en worden in gang gezet met een muntje die de toeschouwers in de gleuf steken. Vanaf het moment dat er een munt wordt ingestoken, lichten gekleurde bollen op en begint er circusmuziek te spelen. De acteurs beginnen hun robotachtige cyclische bewegingen uit te voeren en doen een korte voorstelling met komedie, circus, magie, zang, mime,...

Dit is een tekstloze show die kan gemaakt worden door mensen van alle leeftijden en met diverse culturele achtergronden.

Lente Elfjes - 15u30 (30 min.) | ook om 16u30 & om 17u30 - Mobiel

Lente Elfjes

De Lente Elfjes brengen altjid mooi weer mee.

Overal waar zij gaan, komt het zonnetje met hen mee. Ze zijn zacht en kwetsbaar als vlinders. Ze komen uit een magische wereld vol betovering en liefde. Dromerig en verwonderend nemen ze het publiek mee. In het altijd schijnende zonnetje glitteren, glinsteren en glimlachen ze er prachtig op los.

El Mêtre - 17u00 (60 min.) - Zone Stadhuis

El Mêtre

Een tafel, twee stoelen, een paraplu, een klerenrek, een spiegel en een lat. "Kom dat zien! Ik nodig je uit in mijn wereld!"

El Mêtre is een show die je naar een wereld vol fantasie, samenzwering, lach, liefde, emotie, spel en tederheid brengt. 

Orkest Bazar - 18u00 (50 min.) | ook om 20u - Mobiel

Orkest Bazar

Is het een circusact met drie muzikanten of zijn het drie circusartiesten die musiceren?

Live muziek met contrabas, piano, trompet, sax, klarinet, fluit, ukelele en percussie verweven met jongleren, acro, evenwicht op ladder, slap touw en rolla, magie en veel meer. In dit mobiel circus staat de interactie met het publiek altijd centraal.

La Kermesse - 18u30 (30 min.) | ook om 20u & om 21u - Zone Stadhuis

La Kermesse

ErnestoR, is een fan van kermissen en spelletjes.

Hij reist rond met zijn kermis trolley. Het rad draait en het spel begint. Dan geeft hij onmogelijke opdrachten aan het publiek dat deel uit gaat maken van de waanzin van dit karakter. Maar elk nummer op het rad blijkt uniek te zijn. Een kermis waarin iedereen prijs heeft.

Marty U.S.A. - 19u00 (30 min.) | ook om 20u30 - Zone Stadhuis

Marty U.S.A.

Iedereen heeft erover gehoord, maar slechts drie mensen op deze wereld kunnen het. Marty U.S.A. is Europa's drie-kettingzagen-jongleur. Hij is niet zomaar een jongleur! Jonglerend met drie draaiende kettingzagen laat hij van Hollywood tot Amsterdam zijn kunsten zien. Naast zijn enorme jongleurtalent staat zijn show bekend om de grote hoeveelheid humor. Hij kan met werkelijk elk voorwerp jongleren. Geef hem brandende toortsen, sigarenkistjes of messen, hij voert er een geweldige show mee op. 

 

 

 

Marcel Cyclette - 19u30 (30 min.) | ook om 21u30 - Mobiel

Marcel Cyclette

Marcel Cyclette charmeert op zijn jazzy velo-hybride vol snufjes en joli bibelots. Zijn cyclette fantastique werkt op zonne-energie en energie des jambes maar vooral, très important, op l'énergie des femmes. Met galanterie verleidt hij vrouwelijk schoon op zijn velo, het vermogen versterkt, de turbo slaat aan... Voor de mannen heeft hij liqueur, cela réchauffe le coeur. Uit zijn gracieuze pijp vlamt vuur, licht het hart en de omgeving op. Marcel Cyclette verrast en verslokt, verwarmt en verovert finaal een lach op je gelaat. 

Sky Motion - 22u00 (15-20 min.) - Zone Beiaard

Sky Motion

De Nederlandse groep Sky Motion bestaat uit enkele jonge "vertical dancers" die een spectaculaire dans tegen een hoge wand uitvoeren. Het is een samenspel van sierlijke bewegingen, dans en acrobatiek. Vandaag voeren ze hun halsbrekende toeren uit op de Nieuwpoortse beiaardtonen.

Op pittige muziek en omgeven door prachtige projectiebeelden brengen ze de show "Colours of the year" waarbij in 4 gedeeltes de sfeer en kleuren van onze 4 jaargetijden worden weergegeven. 

Slotshow - ECLIPSE - 22u20 (15 min.) - Zone Stadshalle

ECLIPSE

Krachtige en subtiele choreografieën met verschillende vuurtools en dans wisselen elkaar mooi af in de show als de artiesten hun brandende passie voor vuur met het publiek delen. Met een grote diversiteit aan vuurtools als: Vuur Poi, Staff, Waaiers, Hoop, Fakkels, Candles, Vuurspuwen, Vuur Drums, Lycopodium Fakkels en Visual Poi creëren de vuurartiesten een adembenemend schouwspel waar de vonken van af vliegen.

Programma Boulev'Art 2017 (PDF, 4 MB)

Vorige maand Volgende maand augustus 17
ma di wo do vr za zo
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
contact


Dienst Cultuur

Valkestraat 18 8620 Nieuwpoort
cultuur@nieuwpoort.be
058 79 50 00

Elke werkdag bereikbaar van
8u tot 12u en van 13u tot 17u

Vind ons leuk op Facebook:
>> Cultuur Beweegt
>> Centrum Ysara & City

Op zoek naar tickets voor
Centrum Ysara & de City?
www.cultuurnieuwpoort.be

Centrum Ysara & City