Naar inhoud
Nieuwpoort homepage

U bent hier: Nieuwpoort > Inwoner > Cultuur > Bibliotheek > Nieuws

Nieuws

Wie Wat Waar ?

Klasfoto

Wie herinnert zich nog de komst van de kameel op school? De klasfoto kreeg toen een exotisch tintje. Herken je die dames of kan je ons vertellen in welke school en in welk jaar deze foto genomen werd? Laat het ons weten op chantal.bekaert@nieuwpoort.be of spring eens binnen in de bibliotheek. Daar kan je de foto in groter formaat bewonderen.

E-boeken in de bibliotheek

e-reader

Steeds meer mensen lezen niet enkel gedrukte boeken, maar kiezen voor een e-boek. Beide hebben hun voordelen. Ook e-boeken horen thuis in de bibliotheek.
Vanaf nu kan je gratis een e-reader met e-boeken ontlenen in de bibliotheek.

De e-boeken uit de bibliotheek mogen niet op een eigen e-reader geplaatst worden.

Je kan  de e-reader en de e-boeken aanvragen via een formulier aan de balie of via de site van de bibliotheek (documenten, aanvraag e-boeken)

Benieuwd hoe dit werkt ? Spring gerust binnen en we geven u info over de voorwaarden  

De digidokter in de bibliotheek

Digidokter

Digidokter Kevin zit maandelijks in de bibliotheek.
Hij helpt je bij problemen met je tablet, je smartphone, … Problemen met je digitale media, kom dan naar onze digidokter. Hij neemt de tijd om te luisteren en zoekt naar antwoorden en oplossingen.

Wanneer? 

Tijdens de zomervakantie is er geen digidokter voorzien.

Op maandag 4 september van 10 u. tot 11.30 u. in de bibliotheek.


De bibliotheek is elke maandag open van 10 u. tot 12 u.

Stuur op voorhand je vragen door. Je kunt dit ofwel via onze website (documenten) of aan de balie van de bibliotheek doen.

Zwerfbibliotheek

Zwerfbib

Nieuwpoort heeft sinds vorige week zijn eigen zwerfbibliotheek of ruilkastje. De boekenkast staat op het Hendrikaplein in Nieuwpoort-Bad. Dit idee kwam tot stand dankzij de leden van bibliotheekraad en het personeel van de bibliotheek. De leerlingen van het Atheneum Nieuwpoort stonden in voor de bouw van de kast in cortenstaal.

Een zwerfbibliotheek is een kast waarin we een aantal boeken gratis te beschikking stellen. Zo willen we voorbijgangers aansporen om een boek te lezen en hen ook in contact met de bibliotheek te brengen. De boeken in de kast, voor zowel volwassenen als kinderen, zijn oude bibliotheekboeken of schenkingen.

Regels voor het gebruik van deze boekenkast zijn er niet. We vragen alleen dat de kast netjes achtergelaten wordt. Wandelaars die zin hebben in een boek kunnen het ter plaatse doornemen of meenemen naar huis. Ze kunnen het boek nadien terugbrengen of vervangen door een ander boek uit hun eigen collectie.

Zit de kast vol en wil je toch boeken schenken? Breng de boeken dan naar de dienst toerisme in Nieuwpoort-Bad of de bibliotheek (Kokstraat 18A)!
 

Vorige maand Volgende maand juni 17
ma di wo do vr za zo
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
contact


Dienst Cultuur

Valkestraat 18 8620 Nieuwpoort
cultuur@nieuwpoort.be
058 79 50 00

Elke werkdag bereikbaar van
8u tot 12u en van 13u tot 17u

Vind ons leuk op Facebook:
>> Cultuur Beweegt
>> Centrum Ysara & City

Op zoek naar tickets voor
Centrum Ysara & de City?
www.cultuurnieuwpoort.be

Centrum Ysara & City