Naar inhoud
Nieuwpoort homepage

U bent hier: Nieuwpoort > Inwoner > Cultuur

Cultuur in de kijker

Nieuwpoort Verbeeldt in de bibliotheek - donderdag 15 februari tot woensdag 7 maart

Nieuwpoort Verbeeldt

Nieuwpoort Verbeeldt verzamelt foto’s uit het Nieuwpoortse verleden.Het gaat zowel over grootse momenten als over alledaagse gebeurtenissen.

Van 15 februari tot en met 7 maart stelt Nieuwpoort Verbeeldt tentoon in de bibliotheek. Tijdens de tentoonstelling laten ze foto’s zien waarover  ze nog weinig informatie hebben. Een goed geheugen? Zak af naar de bibliotheek, deel je kennis en kom meer te weten over vroegere tijden.

Wil je jouw foto’s in de databank laten opnemen? Andere oude foto’s uit Nieuwpoort zijn zeker welkom. We scannen ze in en bezorgen ze je terug.

Er zijn vier momenten voorzien in de bibliotheek, waarop je foto’s kan laten scannen:

·         Donderdag 15 februari: 14u. tot 17u.

·         Woensdag 21 februari: 14u. tot 17u.

·         Donderdag 1 maart: 14u. tot 17u.

·         Woensdag  7 maart: 14u. tot 17u.

Naamloze gebeurtenis - vrijdag 16 februari - 20u - CITY

Naamloze gebeurtenis

 

In dit pijnlijk grappig en absurd sprookje over een driehoeksrelatie, discodansen, koeknuffelen en een harpoen gaat auteur Mathias Sercu andermaal op zoek naar de tragiek van ons potsierlijke zijn, naar de humor van ons al te ernstig bestaan. ‘Naamloze Gebeurtenis’ vertelt het ogenschijnlijk van de pot gerukte verhaal van Beer, Prinses en Travolta die zes jaar na een mislukte moordpoging weer op elkaar aangewezen zijn en het vooral niet over vroeger willen hebben. Dat heeft nog nooit iemand vooruit geholpen. We leven tenslotte nu en niet toen.


“Beer was gene gemakkelijke vroeger, hij durfde nogal eens lelijk doen, vooral als hij gedronken had. Meer dan éne keer eindigde dat niet sjiek, en dan zeg ik het nog proper. Op een dag waren we dat beu, Prinses en ik. Het moest gedaan zijn. ... We hebben hem geschoten. Nu zult ge zeggen, ge doet dat niet, en ik ga dat ook niet tegenspreken, ge doet dat niet. Ge schiet geen maten. Moest ik het kunnen terugdraaien, ik zou het ook niet meer doen. Maar aan de andere kant, ... Hij is toch veel verkalmd. Hij is een andere mens nu en niet omzeggens slechte
.” (Travolta)

Meer info & tickets

 

Raymond van het Groenewoud - zaterdag 24 februari - 20u - CENTRUM YSARA

Raymond van het Groenewoud

Raymond van het Groenewoud staat er! 

Dat bewijst hij in zijn nieuwe solotoer Kreten & Gefluister. Na zijn 65ste verjaardag wil Raymond nog meer genieten van zijn muzikale vrijheid. Daarom laat hij zijn begeleidingsband even aan de kant en verovert hij het podium solo. Raymond als alleenheerser op het podium staat garant voor een avond vol intimiteit, dromen en teksten die zich rechtstreeks in het hart laten kerven. Leeftijd heeft op Raymonds muzikale carrière nog steeds geen negatieve invloed. Als een jong veulen dwarrelt hij van experiment tot experiment om het publiek elke keer met verstomming te plezieren.

 

Meer info en tickets

Kinderfilmnamiddag - woensdag 14 februari - CITY - 14u

Bigfoot Junior

Bigfoot Junior

De 13-jarige Adam is een buitenbeentje dat eropuit trekt om het mysterie rondom zijn verdwenen vader op te lossen. Hij komt erachter dat zijn vader niemand minder is dan de legendarische Bigfoot! Een fascinerend wezen dat zich al jaren in het bos verstopt om zichzelf en zijn gezin te beschermen tegen HairCo, een groot bedrijf dat dolgraag wetenschappelijke experimenten wil uitvoeren met zijn bijzondere DNA. 
 meer info en tickets
 

Cinema City - Donderdag Filmdag

Films

Elke 1ste donderdag wordt de City nostalgisch omgedoopt tot ‘Cinema City’. Elke derde donderdag van de maand is 'Donderdag Filmdag' in Centrum Ysara. Een ticket kost € 4 of € 2 met de jeugdvoordeelpas.


Do 15/02 in Centrum Ysara: Manchester by the Sea 14u & 20u 

                               Do  01/03 in CITY: Le Fidèle 14u & 20u

Vorige maand Volgende maand februari 18
ma di wo do vr za zo
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28        
contact


Dienst Cultuur

Valkestraat 18 8620 Nieuwpoort
cultuur@nieuwpoort.be
058 79 50 00

Elke werkdag bereikbaar van
8u tot 12u en van 13u tot 17u

Vind ons leuk op Facebook:
>> Cultuur Beweegt
>> Centrum Ysara & City

Op zoek naar tickets voor
Centrum Ysara & de City?
www.cultuurnieuwpoort.be

Centrum Ysara & City