Naar inhoud
De Groote Oorlog

U bent hier: De Groote Oorlog > Evenementen > Zomertentoonstelling Pastorie

Print

Zomertentoonstelling Pastorie

In de Pastorie in Ramskapelle lopen momenteel meerder zomertentoonstellingen. Eén van die tentoonstellingen is een ruime tentoonstelling van de relevante foto's uit het boek 'Villa des Roses', met luchtfoto's en kaarten uit de streek. Veel foto's kunnen terug gevonden worden op de kaart van de streek via loopgraaf-nummers en andere markeringen.

Gents amateur-fotograaf Prosper Colpaert, hulp-onderluitenant van het 10e Linieregiment , wordt in 1916 gelegerd aan het ondergelopen Belgische front tussen Nieuwpoort en Diksmuide. Van deze gelegenheid maakt hij gebruik om zo’n 296 foto’s te nemen van de sectoren onder Belgisch bevel. Zowel het front aan Diksmuide waar nu de IJzertoren staat, de inundatie, loopgraven, diverse dorpen en boerderijen worden op de gevoelige plaat vastgelegd en verzameld in 3 fotoalbums. Zelfs een uitstap naar het Belgisch vliegveld van Koksijde en de rustperiodes aan de kust komen aan bod, telkens met vermelding van plaats en maand.

De nooit eerder gepubliceerde foto’s zijn aangevuld met diverse kaarten en luchtfoto’s uit de collectie van Eddy Lambrecht, deze sluiten nauw aan met de gefotografeerde locaties en zijn zoveel mogelijk in kleur en op vol formaat afgedrukt. Een uitzonderlijke combinatie van beeldmateriaal voor het eerst samengebracht in boek.   Er zijn 2 nocturnes gepland waarbij Peter Bonte ook aanwezig zal zijn voor een korte uitleg samen met de kunstenaars van de andere tentoonstellingen. Deze zijn om 18u op vrijdag 21 juli en 18 augustus. 

Locatie: Ramskapellestraat 8620 Ramskapelle (Nieuwpoort)
Gratis toegang
Email: dries_claeys@hotmail.com
Vanaf: 01/07/17 Tot: 17/09/17 (donderdag gesloten)
Openingsuren: 10 tot 12 u en 13 tot 18 u

Villa des roses