Naar inhoud
De Groote Oorlog

U bent hier: De Groote Oorlog > Evenementen

Print

Evenementen

Herfstnocturne met 'Evi Roelen & Pierre Anckaert'.
Zaterdag 23 september 2017 om 19u30 - Westfront

Op zaterdag 23 september brengen Evi Roelen (zang) en Pierre Anckaert (gitaar) een muzikaal optreden in de rotonde van het bezoekerscentrum Westfront.
Liedjes uit de Groote oorlog haalden ze van onder het stof en toverden ze om tot pareltjes. Aan elk deuntje gaven ze een persoonlijke toets en herleidden ze tot de essentie. Deze essentie is soms breekbaar, dan weer ritmisch.
De originele liedjes die van de huiskamers tot in de loopgraven weerklonken, bezorgen je vandaag daarom nog steeds kippenvel.
Liefde, nostalgie & hoop: het overvalt je allemaal als je deze pareltjes beluistert tijdens een intiem concert.

De deuren van Westfront gaan open vanaf 18 u zodat je vooraf nog een vrij bezoek kan brengen aan de permanente tentoonstelling over de onderwaterzetting tijdens WO I en de tijdelijke tentoonstelling: Paard & Koning. Vergeet ook zeker het prachtige panoramische uitzicht bovenop het Albert monument niet.
Het optreden start om 19.30 u. en wordt afgesloten met een lekker drankje en hapje.
Kaarten in voorverkoop: € 10 Kaarten aan de deur: € 12
Locatie: Westfront Nieuwpoort , Kustweg 2 8620 Nieuwpoort
Tickets via Westfront Nieuwpoort, Dienst Toerisme, dienst Cultuur

herfst

 

 

 

Paard & Koning

Heb jij een koninklijk klinkende familienaam zoals Deconinck, Coninx, Le Roi?
Dan krijg je op vertoon van je identiteitsbewijs aan de kassa GRATIS TOEGANG tot het bezoekerscentrum!

 

 

 

selfie

Naar aanleiding van de nieuwe expo 'Paard & Koning' lanceren wij een selfie challenge!

Maak een selfie van jezelf of je vrienden met het ruiterbeeld van Albert I en mail je mooiste foto door naar:
info@westfrontnieuwpoort.be

Je foto wordt op onze facebookpagina gepubliceerd.

We zijn benieuwd!

 

 

Yuko - Cher Ami
Dinsdag 24 oktober 2017 om 20 u - City


 

cher ami

De band Yuko toert opnieuw door het land om hun vierde plaat voor te stellen aan het grote publiek. 'Cher Ami' is niet zomaar een plaat. Het is een voorstelling die aan de hand van enkele animatiefilms het waargebeurde verhaal vertelt van drie iconische dieren die tijdens de Eerste Wereldoorlog in de Vlaamse velden vochten: Stubby de Amerikaanse hond, Jackie de Zuid-Afrikaanse baviaan en Jenny de Duitse olifant. Het toont een andere kant van de oorlog: een absurde ingang in de waanzin van de loopgraven.
De voorstelling is genoemd naar de postduif Cher Ami, die door het afleveren van twaalf belangrijke berichten in Verdun, heel wat levens wist te redden. Tevens is het een verwijzing naar het dier als beste vriend van de mens. Cher Ami is een stille filmvertoning met live muziek waarbij de band Yuko de handen in elkaar slaat met tekenaars Ivan Adriaenssens, Roman Klochkov en Gustavo Garcia en creatief collectief De Commerce. 
 

Tickets: VVK € 10 – ADD € 12,50 (€ 2 korting voor 60+ en -26 jaar & -50% met jeugdvoordeelpas)

Koop hier je tickets

IJZER 2018
Zondag 15 april 2018 van 20 u tot 21.30 u

 

100 jaar na de Groote Oorlog fietsen 7 dichters een week langs de frontlijn. Ze trekken van Nieuwpoort naar Poperinge en staan stil bij monumenten, kerkhoven, loopgraven en onbekende herdenkingsplekken. ‘s Avonds brengen ze hulde op de manier die ze het best kennen: met poëzie. De voorstelling in Nieuwpoort vormt de kick-off van het project ‘Ijzer 2018’. Een unieke literaire voorstelling met bekroonde dichters als Max Temmerman, Maud Vanhauwaert, Eva Gerlach en Andy Fierens.

Tickets: € 10 (VVK), € 12 (ADD)

 Plaats: Bezoekerscentrum Westfront

ijzer 2018