09/06/2024 - oproepingsbrief

Maak een afspraak

Wanneer ontvang ik mijn oproepingsbrief? De oproepingsbrief (papieren kaart) ontvangt u 15 dagen voor de verkiezingen per post.

In Nieuwpoort zal u als kiezer naast de papieren oproepingsbrief per post, ook een digitale oproepingsbrief via Mijn Burgerprofiel/eBox ontvangen.

  • Wie zijn of haar oproepingsbrief via de post niet ontvangen of verloren heeft, kan die digitale oproepingsbrief afdrukken en meebrengen naar het stemlokaal.
  • De digitale oproepingsbrief mag ook op het scherm van uw smartphone getoond worden in het stembureau. U krijgt dan geen stempel om aan te tonen dat u gestemd hebt.

Let wel op, om een volmacht uit te oefenen heeft u een papieren oproepingsbrief nodig. Het origineel via de post ontvangen of de zelf geprinte versie uit uw eBox moet u meebrengen naar het stembureau.

Wat moet ik doen als ik mijn oproepingsbrief niet ontvangen heb of verloren ben?

U kunt de digitale oproepingsbrief uit uw eBox/Mijn Burgerprofiel tonen (geprint of vanop uw GSM) in het stembureau, waarna u kunt stemmen.

U kan een duplicaat aanvragen bij dienst burgerzaken:

  • Extra geopend op zaterdag 1 juni 2024 (9 tot 12 u.) op afspraak of tel. 058 22 44 44 of bij vragen tel. 058 22 44 40.
  • Op zaterdag 8 juni 2024 (van 9 tot 12 u.) en zondag 9 juni 2024 (van 8 tot 14 u.) open zonder afspraak voor duplicaten, volmachten, verlies identiteitskaarten. (Niet voor andere producten of dossiers.)

Digitale versie van de oproepingsbrief in Mijn Burgerprofiel – online en in de app:

Deze digitale versies dienen als een extra herinnering en als back-up voor wie de papieren versie verliest of gewoon de voorkeur geeft aan de digitale optie. Op de dag van de verkiezingen volstaat het de digitale uitnodiging te tonen vooraleer te stemmen. Er wordt geen stempel gegeven, maar de stemming wordt wel geregistreerd op de aanstiplijst.

Let wel op, om een volmacht uit te oefenen heeft u als volmachtkrijger een papieren oproepingsbrief nodig. Het origineel via de post ontvangen of de zelf geprinte versie uit uw eBox moet u meebrengen naar het stembureau.

Maak een afspraak